ΑΠΟΕΛ-ΕΘΑ: PRE-GAME

0

Ένα ακόμη ντέρμπι αναμένεται στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α’ Κατηγορίας Ανδρών “Τάσος Μητσόπουλος”, αυτή τη φορά στην πόλη της Λευκωσίας, με το ΑΠΟΕΛ να υποδέχεται σε ένα εξαιρετικά αμφίρροπο ματς την ΕΘΑ.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος τίθεται αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του, που τον υποδέχεται στο “Λευκόθεο” και θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις να οδηγήσει την ΕΘΑ στο διπλό.

Το ΑΠΟΕΛ είναι και φέτος ισχυρό και ένα εκ των φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Σίγουρα έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του ροζ φύλλου απέναντι στο συγκρότημα της Έγκωμης, όμως η απουσία του κόσμου του θα είναι αισθητή, κι αυτό γιατί θα κληθεί να δώσει τόσο το σημερινό, όσο και τα επόμενα δύο εντός έδρας παιχνίδια του κεκλεισμένων των θυρών, λόγω τιμωρίας από την περσινή σεζόν.

Η προσθήκη του Λάρι Τέρνερ αποτελεί ένα σημαντικό όπλο στα χέρια του ικανότατου τεχνικού, Παναγιώτη Γιανναρά, ο οποίος προσπάθησε να τον εντάξει όσο πιο άμεσα γινόταν στον τρόπο παιχνιδιού της υπόλοιπης ομάδας. Ο Αμερικανός έχει μεγάλη εμπειρία και αναμένεται να βοηθήσει.

KEY MATCH-UPS:

Βασίλης Κούνας vs Τράε Γκόλντεν

Οι περιφερειακοί κάνουν συχνά τη διαφορά και ο Βασίλης Κούνας θα είναι και φέτος ηγετικό στέλεχος του ΑΠΟΕΛ και ένα από τα βασικά σημεία αναφοράς σε επίθεση και οργάνωση. Ο νεαρός Αμερικανός έχει ταλέντο, άφησε θετικές εντυπώσεις στο ευρωπαϊκό παιχνίδι με την εσθονική, Τάρκου Ροκ και τώρα θα κληθεί να αντιμετωπίσει έναν από τους ποιοτικότερους Κύπριους γκαρντ.

Λάρι Τέρνερ vs Μάρις Πίρσον

Ένα περίεργο ζευγάρι. Από τη μία ο Τέρνερ είναι καθαρόαιμος σέντερ, χωρίς ιδιαίτερη τεχνική κοντά στο καλάθι, αλλά με δύναμη, ύψος και πλούσια αθλητικά προσόντα. Ο Πίρσον δεν έχει τόση εμπειρία και είναι κάτι ανάμεσα σε “5” και “4”. Διαθέτει καλά στοιχεία και μένει να τον δούμε και στην πράξη.

Διαιτητές: Κουνελλές Ηλίας, Κωνσταντινίδης Σάκης, Αθανασίου Μάριος
Κριτές: Λόρτου Βίκη (Σημειωτής), Σφήκα Ερασμία (Βοηθός Σημειωτή), Αργυρού Χρίστος (Χρονομέτρης), Βιολάρης Άντης (Χειριστής 24”), Σφήκα Ερασμία (Κριτής)
Στατιστικολόγοι: Ποιριάζη Άννα, Αργυρού Αργύρης, Ενωτιάδου Γεωργία
Κομισάριος: Χριστοφίδης Πέτρος

Coffee House