ΕΘΝΙΚΗ Κ16: ΑΓΓΙΞΕ ΤΗ ΝΙΚΗ

0

Αρκετά βελτιωμένη ήταν η εικόνα που παρουσίασε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στον τελευταίο του αγώνα που έδωσε στο Βουκουρέστι κόντρα στην Ρουμανία, όπου βρίσκεται για φιλικά προετοιμασίας ενόψει του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα γίνει στην Κύπρο το καλοκαίρι. Η Κύπρος ήταν εξαιρετική στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, με το παιχνίδι να είναι συναρπαστικό. Η χώρα μας με λίγη περισσότερη συγκέντρωση θα έφευγε νικήτρια από το γήπεδο. Μετά τον αγώνα η αποστολή της ομάδας θα αναχωρήσει για να επιστρέψει στην Κύπρο. Κορυφαίος για την χώρα μας ο Ηλιάδης με 18 πόντους (2 δίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 ασσίστ).

Καλή ήταν η εικόνα που έβγαλε η Κύπρος στα πρώτα στάδια του αγώνα, σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι. Οι δύο ομάδες έμειναν κοντά στο σκορ, με την χώρα μας να καταφέρνει σε κάποια σημεία να πάρει το προβάδισμα. Η Κύπρος παρέμεινε μπροστά στο σκορ μέχρι και δύο λεπτά πριν την λήξη της περιόδου, όταν οι γηπεδούχοι έκαναν το 9-8 υπέρ τους. Το τέλος της πρώτης περιόδου βρήκε την Ρουμανία να προηγείται με 12-10.

Δυνατά ξεκίνησε η Κύπρος στην δεύτερη περίοδο, πετυχαίνοντας τρεις σερί πόντους και παίρνοντας το προβάδισμα (13-12). Η διαφορά στο σκορ παρέμεινε σε μικρά επίπεδα διαφοράς και στην συνέχεια, με τις δύο ομάδες να είναι πολύ κοντά στο σκορ και την Κύπρο να παίρνει αρκετές φορές προβάδισμα. Ωστόσο στα τελευταία στάδια του ημιχρόνου οι Ρουμάνοι ήταν πιο εύστοχοι, καταφέρνοντας να δημιουργήσουν για πρώτη φορά διαφορά επτά πόντων (32-25).

Και στο δεύτερο ημίχρονο η Κύπρος ξεκίνησε αρκετά καλά, με την εικόνα της να είναι βελτιωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα λεπτά του αγώνα, ενώ περίπου στο 26:00 είχε μειώσει την διαφορά στους τρεις πόντους (38-35). Η διαφορά των τριών πόντων παρέμεινε μέχρι και το τέλος της τρίτης περιόδου με το σκορ να φθάνει στο 41-39 υπέρ της Ρουμανίας.

Με την έναρξη του τέταρτου δεκαλέπτου η Κύπρος έφερε το παιχνίδι στα ίσα σε 41-41, ενώ στο 31:48 πήρε προβάδισμα στο σκορ με 43-41 έπειτα από δύο ελεύθερες βολές του Ηλιάδη, με τον ίδιο καλαθοσφαιριστή να πετυχαίνει τρίποντο στην συνέχεια και να φέρνει το σκορ στο 46-41. Στο 37:35 η αγωνία κορυφώθηκε, με την Κύπρο να προηγείται στο σκορ με 48-47, ενώ οι γηπεδούχοι με τρίποντο πέντε δευτερόλεπτα πριν την λήξη του αγώνα πήραν προβάδισμα με 52-51. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα, με την Ρουμανία να πανηγυρίζει την νίκη.

Ρουμανία (Εμίλιαν Αλεξάντρου)

Αλεξάντρου 8 (1), Βασίλε 9 (3), Ντόμπρα 4, Λούνγκου 10, Ραντουλέσκου 8, Ιλιέσκου 5, Λίβιου 1, Ντουμιτρέσκου, Χόρια 5, Μιχνέα, Σέργκιου 2.

Κύπρος (Μιχάλης Μιχαήλ)

Χριστοφίδης, Κωνσταντινίδης, Ηλιάδης 18 (2), Παπαλουκάς 8, Τέγκερης, Χατζηιωάννου 4, Αλεξάνδρου, Αχιλλέως 4, Ιωαννίδης 4, Παπαϊωάννου 13, Χαραλάμπους.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-10, 32-25, 38-35, 52-51

Coffee House