ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΕΛ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

0

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε ο ΑΠΟΕΛ το ντέρμπι της Λευκωσίας κόντρα στην ΕΘΑ για την 1η αγωνιστική του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α’ Κατηγορίας Ανδρών “Τάσος Μητσόπουλος”, φτάνοντας στην επικράτηση με 78-63.

Η απουσία του κόσμου (το ματς διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας από την περασμένη σεζόν) δεν επηρέασε τους γηπεδούχους, που είχαν καθαρό μυαλό, υπομονή και αμυντική προσήλωση, με αποτέλεσμα να μπουν με το δεξί στη νέα αγωνιστική περίοδο.

Οι παίκτες του Πάνου Γιανναρά μπήκαν δυνατά εξ’ αρχής και εκεί κρίθηκαν όλα, καθώς κυριάρχησαν και έχτισαν διαφορά ασφαλείας. Το σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν 21-8 και στο 13′ 28-12. Το 41-23 του ημιχρόνου έκρινε ουσιαστικά τα πάντα και έκανε την κατάσταση μη αναστρέψιμη.

Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε κάτι. Οι φιλοξενούμενοι του Νικόλα Παπαδόπουλου ήταν καλά διαβασμένοι, είχαν αξιόλογη παρουσία και εμφάνισαν ανταγωνιστικό πρόσωπο, όμως δεν μπορούσαν να κάνουν την ανατροπή, έχοντας λιγότερες λύσεις από τους αντιπάλους τους. Ουσιαστικά, πλήρωσαν το κακό τους ξεκίνημα.

Σημεία κλειδιά τα 7/14 τρίποντα και οι 11/14 ελεύθερες βολές του ΑΠΟΕΛ, έναντι 6/19 και 13/20, αντίστοιχα της ΕΘΑ. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν επίσης στα ριμπάουντ (39-34) και στις ασίστ (20-14), τρέχοντας επίσης καλά το γήπεδο και πετυχαίνοντας εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό.

Ο κοουτς Γιανναράς ευτύχισε να έχει πλουραλισμό στο σκοράρισμα, με έξι παίκτες του να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων, μεταξύ αυτών και ο Λάρι Τέρνερ που έκανε το ντεμπούτο του.

Ο Βασίλης Κούνας ήταν κινητήριος μοχλός με 10 πόντους και 6 ασίστ, ενώ πολλές λύσεις πρόσφεραν οι Ράμσεϊ, Μπιγκς, Στάνλεϊ και Ντουμπουά.

Στον αντίποδα, ξεχώρισαν κυρίως οι Τέρενς Χένρι και Μόρις Τζέιμς Πίρσον, οι οποίοι πάλεψαν κοντά στο καλάθι, ενώ ο Τζέιμς Πακ ήταν αξιόπιστος και αρκετά πειθαρχημένος.

Ο Ρόμπερτ Γκόλντεν αρκέστηκε κυρίως στα οργανωτικά του καθήκοντα, μοιράζοντας 7 ασίστ, όντας άστοχος επιθετικά με 2/8 σουτ εντός πεδιάς.

MVP

Σε ένα ματς με πολλούς διακριθέντες, ο Κιθ Ράμσεϊ ήταν ο κορυφαίος των νικητών, έχοντας 12 πόντους, 9 ριμπάουντ και μια εμφάνιση γεμάτη ουσία τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα.

BOXSCORE ΑΠΟΕΛ

ομαδικά

BOXSCORE ΕΘΑ

εθαα

Στατιστική σύγκριση

εθα

Coffee House