ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΗ Η ΟΜΟΝΟΙΑ

0

Εξαιρετικό παιχνίδι, γεμάτο σασπένς, ανατροπές και πλούσιο θέαμα ήταν αυτό ανάμεσα στην Ομόνοια και στην Αναγέννηση Γερμασόγειας, που έκλεισε την αυλαία της 1ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α’ Κατηγορίας “Τάσος Μητσόπουλος”.

Η ομάδα της Λευκωσίας ήταν πιο ψύχραιμη στο τέλος, εκμεταλλεύτηκε την έδρα της και έφτασε στο βαρυσήμαντο ροζ φύλλο με 87-83, κάνοντας εξ΄αρχής σημαντικό βήμα παραμονής στην κατηγορία, προστατεύοντας το “Τάσος Παπαδόπουλος Ελευθερία” απέναντι σε μια ομάδα με παρόμοιους στόχους.

Το σκορ ήταν υψηλό, με τις επιθέσεις να έχουν τον πρώτο λόγο και να κρίνουν ουσιαστικά τα πάντα. Ο ρυθμός ανέβηκε εξ’ αρχής, κάνοντας τις άμυνες να ανοίξουν, λόγω και των υψηλών ποσοστών από την περιφέρεια.

Ο Μπράντον Μπράουν έφτασε σε υψηλά στάνταρ απόδοσης, όντας και πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων, ενώ μεγάλο παιχνίδι έκανε και ο Τζέινς Μάνιγκατ, χωρις να υστερήσουν οι Καρίμ Τζαμπάρ και Στέφεν Νουαουκόνι.

Το σημαντικότερο είναι πως ο Νικόλας Παπαδόπουλος έδειξε ξεκάθαρα την πρόθεσή του να δώσει σημαντικό ρόλο σε νεαρά, ταλαντούχα παιδιά από την Κύπρο, με τους Κωνσταντίνο Παπακώστα και Ορέστη Χριστοδουλίδη να παίρνουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής, αλλά και τον Μάριο Γεωργίου να μπαίνει κι αυτός στο παιχνίδι.

Στον αντίποδα, φοβερό ντεμπούτο έκανε ο Λαμόντ Μίντλετον με 32 πόντους, έχοντας άξιο συμπαραστάτη του τον πολύπειρο Ηρακλή Πιττάκα, ο οποίος στα 31 του χρόνια αποτελεί τον ηγέτη του Σταύρου Σταύρου! Για όσους είχαν αμφιβολίες για την Αναγέννηση, έδειξε πως είναι μια καλή ομάδα, που θα παλέψει μέχρι τέλους.

MVP:
Τι κι αν ο Τζέινς Μάνιγκατ ξεκίνησε το ματς με 1/6 τρίποντα; Ο Νικόλας Παπαδόπουλος τον στήριξε και δικαιώθηκε, καθώς ο Αμερικανός “μπόμπερ” σημείωσε στη συνέχεια 5/6 και άλλαξε τις ισορροπίες. Καθοριστικότερο αυτό στα 13” με το οποίο έκανε το 85-82 και καθόρισε σε μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα.

Δεκάλεπτα: 29-22, 43-42, 64-62, 87-83

BOXSCORE ΟΜΟΝΟΙΑΣ
omonoia1

BOXSCORE ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΓΕΡΜΑΣΟΓΕΙΑΣ
omonoia1

Coffee House