23/11/1997: Η πρώτη εμφάνιση του Ναβάρο! (vid)

0

Στη χώρα του είναι ένας μεγάλος ήρωας, όπου έχει κατακτήσει τα πάντα και έχει αποκτήσει διαστάσεις ενός αληθινού μπασκετικού μύθου.

Στην Ελλάδα, αντίθετα, ίσως και να αποτελεί έναν από τους πιο… αντιπαθείς, όχι μόνο μπασκετμπολίστες, αλλά αθλητές γενικότερα! Σίγουρα πάντως η μπασκετική αξία του Χουάν Κάρλος Ναβάρο είναι αναμφισβήτητη.

Ακριβώς πριν από 21 χρόνια, ο γεννημένος στις 13/6/1980 Ισπανός γκαρντ (1.93μ.) πάτησε για πρώτη φορά παρκέ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα (σ.σ. στην οποία τότε αγωνιζόταν και ο Ευθύμης Ρετζιάς) εναντίον της Γρανάδα. Μέτρησε σε 11 λεπτά συμμετοχής 10 πόντους με 2/3 δίποντα, 6/9 βολές, 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ στη νίκη της ομάδας του με 99-75 κι έκτοτε το κοντέρ του άρχισε να γράφει αναρίθμητα ρεκόρ! Στις 15 Ιανουαρίου 2013, μάλιστα, κατάφερε να μπει στο «κλαμπ» των παικτών που έχουν ξεπεράσει τους 6000 πόντους στην ιστορία της ACB, σκοράροντας 22 πόντους στη δύσκολη εκτός έδρας νίκη των «μπλαουγκράνα» επί της Λαγκούν Άρο με 78-75. Μιλάμε εξάλλου για τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της Euroleague, ο οποίος στην καριέρα του έχει σκοράρει περισσότερους από 8.000 πόντους!

navarro

Μπορεί ο τύπος να μη… γεμίζει το μάτι εκ πρώτης όψεως, καθώς φαίνεται αγύμναστος και δε διαθέτει ιδιαίτερα αθλητικά προσόντα, ωστόσο η παροιμιώδης ικανότητά του στο σκοράρισμα και η ταχύτητά του στην εκτέλεση είναι στοιχεία που δεν συναντώνται συχνά.

Από την άλλη, πολλοί είναι αυτοί που τον θεωρούν και έναν μεγάλο… ηθοποιό, έναν πραγματικό θεατρίνο των γηπέδων, αφού προσπαθεί κάθε καλάθι του να το παρουσιάσει ως φαντασμαγορικό, ενώ μοιάζει να τον διαπερνά… ηλεκτρικό ρεύμα σε κάθε επαφή με τον αντίπαλο. Ο συγχωρεμένος Φίλιππος ο Συρίγος δε δίστασε κάποτε να αποκαλέσει το Ναβάρο «μπασκετικό σίχαμα! Αυτοί οι δύο λόγοι, σε συνδυασμό με το υψηλό ποσοστό επιτυχίας που έχει απέναντι στις ελληνικές ομάδες (είτε πρόκειται για την Εθνική ομάδα, είτε για συλλόγους), κάνουν τον «La Bomba» να μοιάζει με… κόκκινο πανί για πολλούς Έλληνες φιλάθλους

Coffee House