ΑΕΛ Vs ΑΠΟΕΛ: Μια παλιά ιστορία με ομοιότητες του σήμερα!

0

Κατ` αρχήν, μια ματιά στον παρακάτω σύνδεσμο (που αφορά την προαγγελία που αναρτήσαμε πριν για το σημερινό παιχνίδι)

 

http://www.cyprusbasket.net/portal/ael-vs-apoel-n-solomonidis-18-30-i-zygaria-deichnei-isorropia/

…αρκεί για να εξηγήσουμε το λόγο που θυμηθήκαμε τη συγκεκριμένη ιστορία, στην οποία περνάμε αμέσως:

Τη στιγμή λοιπόν που βάση των δεδομένων, οι εκτιμήσεις είναι απαγορευμένες όσον αφορά το σημερινό γαλαζοκίτρινο ντέρμπι, υπάρχουν και κάποιες συμπτώσεις, με το μεταξύ τους παιχνίδι, κατά την αγωνιστική περίοδο, 1999-2000!

Όπως και τότε, έτσι και σήμερα, πριν το παιχνίδι που έγινε στη Λεμεσό, τόσο η ΑΕΛ όσο και ο ΑΠΟΕΛ, κατέγραφαν μιαν κακή πορεία (όπως και φέτος), παρά τις εκτιμήσεις, ότι θα ήταν μεταξύ των φαβορί για τις πρώτες θέσεις εκείνης της χρονιάς.

Μάλιστα, στο τέλος της κανονικής περιόδου η ΑΕΛ τερμάτισε στη 10η θέση και ο ΑΠΟΕΛ στην 8η (Πρωτάθλημα 12 ομάδων).

Λιγοστός ο κόσμος (σε σχέση με τον κόσμο που πήγαινε τότε στα γήπεδα και ειδικά, στο συγκεκριμένο ντέρμπι) στο παιχνίδι που έγινε τότε στο παλιό ‘Ν. Σολομωνίδης», το οποίο έληξε με νίκη της γηπεδούχου με σκορ 71-70.

Πως όμως σημειώθηκε το καλάθι που έκρινε το παιχνίδι; Στην τελευταία φάση, όταν η ΑΕΛ είχε την επίθεση και ενώ το σκορ, ήταν στο 69-70, οι γηπεδούχοι σκόραραν, αλλά ήταν μια αμφισβητούμενη φάση, στην οποία έγινε παράβαση βημάτων (που δε φάνηκε και τόσο καλά, επειδή υπήρχαν πολλά… πόδια μπλεγμένα, τη στιγμή της παράβασης) και αφού αρχικά, ο πρώτος διαιτητής, Λουκιανός Κυριακίδης ταλαντεύτηκε, στη συνέχεια έδειξε ότι το καλάθι μέτρησε.

Περιττό να πούμε ότι στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ, οι έντονες διαμαρτυρίες του τότε προπονητή του, Περικλή Ταυρόπουλου, τον έκαναν… ταύρο!

Αλλά το φύλλο αγώνα, έγραψε νίκη της ΑΕΛ με 71-70!

Star Balm
Green Bungalow