Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Το μπασκετικό… DNA, οι καλοκαιρινές συστάσεις και η ευκαιρία στην Euroleague!

0

Ο νεαρός Αλέξανδρος Νικολαΐδης συστήθηκε για τα καλά το καλοκαίρι στο μπασκετικό κοινό, γρήγορα φόρεσε τα «ερυθρόλευκα» και άρπαξε την ευκαιρία συμμετοχής στην Euroleague από τα… μαλλιά. 

Minerva
 

Είναι μερικές στιγμές στην ζωή που τις φαντάζεσαι, τις παίζεις μέσα στο κεφάλι σου σαν ταινία με happy end, αλλά δεν περιμένεις ότι η πραγματικότητα μπορεί να φτάσει το όνειρο σου ή και να το ξεπεράσει. Μια τέτοια έζησε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης στο παιχνίδι κόντρα στην Βιλερμπάν, την περασμένη Πέμπτη στο ΣΕΦ.

Ο 17χρονος πιτσιρικάς μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα πρόλαβε να ζήσει μαζεμένες μπασκετικές στιγμές που άλλοι περιμένουν καιρό και έμελλε η πραγματικότητα να γίνει τόσο όμορφη, που ξεπέρασε την φαντασία του. Μια σειρά από γεγονότα από το καλοκαίρι μέχρι και τώρα έδωσαν την ευκαιρία στον νεαρό να έχει την ευκαιρία να δείξει δείγματα του ταλέντου του και εκείνος φρόντισε να την αρπάξει από τα μαλλιά και να κάνει μια τρομερή εκκίνηση.

Το μπασκετικό DNA είναι μέσα του, το καλοκαίρι συστήθηκε στο ευρύ κοινό και πλέον έχει την ευκαιρία να λάμψει στην μεγάλη σκηνή και φαίνεται πως τουλάχιστον δεν πρόκειται να διστάσει μπροστά σε όποια ευκαιρία έχει.

Η Euroleague Greece γυρίζει τον χρόνο πίσω και φτάνει μέχρι την παράσταση του στο ΣΕΦ. Ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης είναι γιος του βετεράνου καλαθοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, του Ηρακλή, του Αμαρουσίου και του Ρεθύμνου, Σωτήρη Νικολαϊδη. Ο Αλέξανδρος γεννήθηκε το 2002, έκανε τα πρώτα του βήματα στο μπάσκετ πολύ μικρός αρχικά στο Μαρούσι και στην συνέχεια στην Κηφισιά. Ακολούθως αγωνίσθηκε για τρία χρόνια στην Χ.Α.Ν.Θ., ομάδα από την οποία είχε ξεκινήσει την καριέρα κι ο πατέρας του, ενώ από το 2013 εντάχθηκε στο πρόγραμμα των εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη.

Διαβάστε περισσότερα, δείτε βίντεο και φωτογραφίες στο gazzetta.gr