Άλλαξαν κανονισμό στο NCAA για χατήρι του μάνατζερ του ΛεΜπρόν Τζέιμς!

0

Εδώ και λίγες ώρες στο NCΑΑ κυριαρχεί ο «κανονισμός του Ριτς Πολ» ο οποίος σηματοδοτεί αλλαγές στο χώρο των ατζέντηδων.

 

Μέχρι πρότινος παίκτες του κολεγιακού μπάσκετ απαγορευόταν να εκπροσωπούνται αφού δεν θεωρείται επαγγελματικός αθλητισμός. Τα τελευταία χρόνιο όμως αρκετοί παίκτες είχαν το δίλημμα να μείνουν στο κολέγιο ή να μεταπηδήσουν στο ΝΒΑ κι έτσι αποφασίστηκε να μπορούν να έχουν μάνατζερ.

Το NCAA πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε τις προϋποθέσεις που πρέπει να έχουν οι ατζέντηδες παικτών που σκέφτονται να κάνουν το βήμα προς το ΝΒΑ. Ανάμεσά τους ήταν να έχουν πτυχίο από πανεπιστήμιο.

Αυτό τροποποιήθηκε πριν λίγες ώρες για χάρη του Ριτς Πολ. Ο διασημότερος ατζέντης παικτών (ΛεΜπρόν, Σίμονς, Γκριν, Ντέιβις) δεν έχει ανάλογο πτυχίο και έτσι κινητοποίησε τους πάντες ώστε να τροποποιηθεί.

Το NCAA υπέκυψε αναφέροντας, «πριν λίγες μέρες αποφασίσαμε κάποιες προϋποθέσεις για τους ατζέντηδες των παικτών, αλλά κατανοούμε το πρόβλημα που προέκυψε σε διάφορους μάνατζερ κι έτσι αποφασίσαμε αλλαγές. Με αυτόν τον τρόπο δίνουμε την ευκαιρία σε μαθητές – αθλητές να επιλέξουν τους καλύτερους μάνατζερ με εμπειρία και να μην μπλέξουν με κάποιους που δε θα θέλουν το καλό τους».