Άλλον… Abdoulaye N’Doye πήρε ο Απόλλωνας

0

Το cyprusbasket.net συμπληρώνει σε λίγο καιρό έναν χρόνο ζωής από τη μέρα που ο υπογράφων ξεκίνησε αυτή τη ρομαντική ιδέα και σε αυτό το διάστημα έχουμε προσπαθήσει να αλλάξουμε τον… περιθωριοποιημένο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται η κυπριακή καλαθόσφαιρα από την πλειοψηφία των ΜΜΕ.

 

Πάντα προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό και απαράβατος κανόνας είναι η σχέση ειλικρίνειας που έχουμε αναπτύξει με το κοινό μας. ΠΟΤΕ δεν προσπαθήσαμε να σας εξαπατήσουμε κυρίες και κύριοι αναγνώστες μας. Όποτε κάνουμε λάθος, οφείλουμε να έχουμε την υπευθυνότητα να το αναγνωρίζουμε.

Πριν από λίγη ώρα επικοινώνησε μαζί μας διοικητικό στέλεχος του Απόλλωνα και μας ενημέρωσε πως η ομάδα του πήρε… άλλον Abdoulaye NDOYE από εκείνον που είχαμε γράψει. Το ψάξαμε περαιτέρω και είχε δίκιο. Θα μπορούσε αυτό να μείνει στο inbox του facebook και να παίζαμε… πελλό που λέτε εδώ στην Κύπρο! Όχι! Στο cyprusbasket.net υπάρχει πλήρης διαφάνεια και δεν θα προσπαθήσουμε να κλέψουμε τις εντυπώσεις.

Προσπαθούμε να κάνουμε δημοσιογραφία και να μην γινόμαστε… παπαγάλοι. Έχουμε πηγές και εντός και εκτός Κύπρου, αλλά και στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού. Κάπως έτσι, λοιπόν, μάθαμε πριν από λίγο καιρό πως ο Απόλλωνας θα κλείσει τον Abdoulaye N’Doye. Μάλιστα, στο μήνυμα που μας ήρθε, είδαμε και το όνομά του γραμμένο με το σωστό spelling. Η πηγή μας, συμπλήρωσε πως είναι Σενεγαλέζος σέντερ και με μπόι στα 2.10μ.

Αμέσως, ξεκινήσαμε να ψάχνουμε πληροφορίες googlάροντας. Εντυπωσιαστήκαμε από τα στοιχεία που βρήκαμε. Είπαμε, μπράβο στον Απόλλωνα που φέρνει ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του αφρικανικού μπάσκετ. Το γράψαμε!

Σήμερα βγήκε η ανακοίνωση και επειδή είχαμε κατηγορηθεί για ανακρίβειες, (παρότι είχαμε πέσει μέσα τόσο για το έντονο φλερτ με τον Άρη Κορωνίδη, όσο και για την έλευση του Bill MacCammon στην τεχνική ηγεσία), βάλαμε το σχετικό λινκ που επιβεβαίωνε το προηγούμενο ρεπορτάζ μας.

Τελικά, είχαμε πέσει έξω, γι’ αυτό, λοιπόν, και ζητάμε συγγνώμη από όλους εσάς που το είχατε διαβάσει. Ο παίκτης που έκλεισε η ομάδα της Λεμεσού έχει ακριβώς το ίδιο όνομα-επώνυμο, την ίδια εθνικότητα, αγωνίζεται στην ίδια θέση και απλά είναι 2-3 πόντους πιο ψηλός και 6 χρόνια μεγαλύτερος. Απολογούμαστε, όμως νομίζουμε πως είναι κάτι απολύτως ανθρώπινο. Αν έκρυβε δόλο δεν θα μασταν ανόητοι να απολογούμαστε, αλλά δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να δημιουργεί μαύρα σύννεφα γύρω από τον τρόπο που δουλεύουμε.

Ο λόγος ύπαρξης του cyprusbasket.net, είναι η λατρεία του για την καλαθόσφαιρα. Η κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να έχει τη δική της φιλοσοφία και τρόπο αντιμετώπισης των πραγμάτων. Εμείς τη δική μας. Με κάποιες μπορούμε να βρούμε σημείο επαφής και όσες θέλουν έχουν μεγαλύτερη προβολή. Όσες δεν θέλουν να έχουν μεγαλύτερο βήμα, δεν θα το έχουν. Τα κριτήριά μας είναι κοινά για όλους. Δεν μπορούμε, όμως να μπαίνουμε από την… κλειδαρότρυπα όταν είμαστε ανεπιθύμητοι. Κανένας δεν είναι αποκλεισμένος, αλλά όποιος δεν μας θέλει, αρνούμαστε να τον πιέσουμε να μας αποδεχτεί. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας όσο πιο αντικειμενικά μπορούμε, ακόμα και αν έχουμε ελλιπή ενημέρωση από κάποιες πλευρές απέναντι στις οποίες δεν βγάλαμε, κι ούτε θα βγάλουμε ποτέ εμπάθεια.

Ζητάμε και πάλι συγγνώμη, καθώς άθελά μας, σας παρουσιάσαμε λάθος μια είδηση…