Αλβέρτης στον ΣΠΟΡ FM: «Ο Παναθηναϊκός δίπλα στα παιδιά με αυτισμό»

220

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης παρουσίασε μέσω του ΣΠΟΡ FM 94,6 τη σπουδαία πρωτοβουλία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός που δημιουργεί τμήμα άθλησης για παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

 

Σε μια κίνηση που καταδεικνύει πως ο ρόλος των συλλόγων πρέπει να είναι και κοινωνικός προχωρά η ΚΑΕ Παναθηναϊκός και οι Ακαδημίες του συλλόγου. Ο εμβληματικός αρχηγός του «τριφυλλιού», Φραγκίσκος Αλβέρτης, ανακοίνωσε μέσω του ΣΠΟΡ FM 94,6 την πρωτοβουλία για τη δημιουργία τμήματος μπάσκετ για παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού και θα μπορούν να συμμετέχουν σε αυτό δίχως καμία οικονομική επιβάρυνση.

«Είναι κάτι που αξίζει να του δώσουμε σημασία, είναι κάτι πρωτοποριακό και καινούριο. Θεωρούμε πως είναι μια σημαντική προσφορά του Παναθηναϊκού στην κοινωνία. Σήμερα θα ανακοινωθεί η δημιουργία ενός τμήματος ASD, που απευθύνεται στους ανθρώπους που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. Υπήρχαν δυσκολίες, αλλά καταφέραμε να δημιουργήσουμε τμήματα για αυτά τα παιδιά που θα μπορούν να έρχονται και να αθλούνται. Το αρχίσαμε πιλοτικά, είδαμε πως έχει τεράστια ανταπόκριση και βοηθούν πολύ και τους γονείς. Είμαστε περήφανοι σαν Ακαδημία και σαν Παναθηναϊκός που μπορέσαμε να υλοποιήσουμε αυτό το πράγμα. Είναι μια προσφορά του Παναθηναϊκού σε αυτές τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν αυτό το Γολγοθά. Είναι μια τεράστια ανακούφιση και μια σημαντική βοήθεια για αυτά τα παιδιά. Στόχος μας είναι αυτό το πράγμα να φύγει από μας, να πάει όσο πιο μακριά γίνεται, να υπάρξουν και άλλες ομάδες που θα το κάνουν και ελπίζω να καταφέρουμε να το σπρώξουμε πανελλαδικά», τόνισε ο «Φράγκι».

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε εστίες αθλητισμού για αυτά τα παιδιά, ώστε να υπάρξει πραγματικό κοινωνικό έργο, όχι θεωρητικό. Υπάρχουν άνθρωποι που στηρίζουμε αυτό που κάνουμε, γιατί δεν είναι τόσο εύκολο ή τόσο απλό όσο ακούγεται. Δεν είναι όλα μια μπάλα, ένα καλάθι και ένα πρωτάθλημα. Υπάρχουν πράγματα που γεμίζουν την ψυχή σου και θέλουμε να το κάνουμε για να προσφέρουμε σε ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Θέλουμε να ακολουθήσουν κι άλλες ομάδες. Σε τέτοια θέματα δεν υπάρχουν χρώματα. Είναι ένας κοινωνικός στόχος για όλους μας», πρόσθεσε.

spor-fm.gr