Ανακοίνωση Phoenix MJ Basket Plus για τον ξυλοδαρμό του διαιτητή!

326

Σε σχέση με τα χθεσινά ατυχή γεγονότα και τα σημερινά δημοσιεύματα νιώθουμε την ανάγκη να δηλώσουμε και να διευκρινίσουμε τα εξής:

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο και το προπονητικό team του Σωματείου PHOENIX MJ BASKET PLUS θέλει να καταδικάσει με τον πιο απερίφραστο τρόπο το επεισόδιο που έλαβε χώρα χθες Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ του αγώνα για την κατηγορία Κ18, εναντίον διαιτητή του αγώνα.

Το Σωματείο μας στα 11 χρόνια λειτουργίας του έχει σεβαστεί στον μέγιστο βαθμό τους θεσμούς της Κυπριακής Καλαθόσφαιρας έχοντας προάγει το ευ αγωνίζεσθε και εντός αλλά και εκτός αγωνιστικών χώρων. Σκοπός μας από την πρώτη μέρα λειτουργίας μέχρι και σήμερα είναι η μεταλαμπάδευση ήθους και αξιών στους αθλητές μας και σίγουρα τέτοιες ενέργειες δεν είναι αποδεκτές στο Σωματείο μας.

Με τα λύπης μας ενημερωθήκαμε για το ντροπιαστικό συμβάν που συνέβηκε ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ του αγώνα, το οποίο βρίσκεται στα χέρια των ανακριτικών αρχών (Αστυνομία) για να κρίνει την υπαιτιότητα κάθε εμπλεκομένου. Το ΔΣ του Σωματείου μας ομόφωνα έχει προβεί στην απαγόρευση της εισόδου του συγκεκριμένου γονιού σε όλους τους αγώνες της ομάδας μας. Τα υπόλοιπα για το ποιον βαραίνουν οι ευθύνες και ποιος προκάλεσε ποιον, είναι θέμα της Αστυνομίας και όχι του Σωματείου μας.

Όπως ο κάθε υπεύθυνος πρέπει να τιμωρηθεί έτσι κι εμείς θέτουμε το ερώτημα ποια θα είναι η τιμωρία των 3 διαιτητών που έκαναν σοβαρότατα λάθη; (εναντίον και των 2 ομάδων). Ο τεχνικός διευθυντής του Σωματείου μας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε, πριν από την διεξαγωγή του αγώνα, με την πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την εμπειρία και την ικανότητα των 2 εκ των 3 διαιτητών (υπήρχαν διαθέσιμοι τουλάχιστον 3 πιο έμπειροι διαιτητές από την επαρχία Λεμεσού) να διαχειριστούν έναν αγώνα play-offs.

Κλείνοντας, επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση μας ότι τέτοιες ενέργειες είναι καταδικαστέες και ντροπιάζουν το άθλημα το οποίο αγαπούμε και υπηρετούμε! Ευελπιστούμε πως όλοι οι φορείς θα δούν με απόλυτη σοβαρότητα το θέμα ούτως ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια γεγονότα.