Αναστασιάδης και «Μίχας» στο CB για τις σπουδαίες νίκες τους!

0

Το Cyprusbasket.net διεισδύει στα… άδυτα του Ερασιτεχνικού Πρωταθλήματος Λευκωσίας και μεταφέρει τις σκέψεις των πρωταγωνιστών της αγωνιστικής που πέρασε στην Α’ Κατηγορία.

Η Simply Orange φτιάχτηκε μέσα σε λίγες ημέρες και έτσι ξαφνικά κατέβηκε στο Ερασιτεχνικό πρωτάθλημα Λευκωσίας με στόχο να φτάσει ψηλά, χωρίς προετοιμασία και προηγούμενες προπονήσεις. Ωστόσο, η κλάση των παικτών τους είναι τέτοια που την οδήγησε στη βαρυσήμαντη επικράτηση επί ενός εξαιρετικού αντιπάλου, όπως είναι η μόνιμα φιναλίστ ESOBGA.

Ο εκ των ηγετών των «πορτοκαλί», Γιώργος Αναστασιάδης, δήλωσε: «Ήταν μια δύσκολη, αλλά και παράλληλα σημαντική νίκη, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλό προπονητή που διαθέτει ποιότητα και βάθος στο ρόστερ της. Πέραν της βαθμολογικής σημασίας της, αυτή η νίκη θα μας βοηθήσει και στο ψυχολογικό κομμάτι. Θέλω να ευχηθώ και στους αντιπάλους μας καλή επιτυχια στη συνέχεια των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων. Είναι ένα πρωτάθλημα ενδιαφέρον, με κλειστά παιχνίδια, που θέλω να ελπίζω πως θα συνεχιστεί έτσι».

Η NIVEA είχε… αγκαλιάσει το ροζ φύλλο με περίτεχνη ενέργεια του Χρίστου Στυλιανίδη, όμως την ύστατη ώρα ο Αλέξης Γεωργιάδης εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία που βρήκε στην αντίπαλη άμυνα και με δύσκολο λέι απ έδωσε τη σπουδαία νίκη στην PN99.

Ο Μιχάλης Σάββα που αποτελεί… σεσημασμένο στέλεχος με το προσωνύμιο «Μίχας» για τη νικήτρια ομάδων έδωσε το στίγμα του: «Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω το Cyprusbasket.net για την αγάπη που δείχνει προς το άθλημα. Η NIVEA ήταν η καλύτερη που είδα τα τελευταία χρόνια πολύπειρη όπως πάντα και έτοιμη να σε καταστρέψει αν δείξεις και παραμικρή αδυναμία. Έχει γεμάτο ρόστερ με ύψος, δύναμη και έναν απίθανο Ζαχαρίου. Αρχίσαμε το παιχνίδι καταπληκτικά και κάναμε το καλύτερο δυνατό πρώτο ημίχρονο με αποτέλεσμα να προηγηθούμε και όπως συμβαίνει κλασσικά στην ομάδα μας χαλαρώσαμε και αρχίσαμε την 3η περίοδο με λάθη επι λαθών. Προσπαθούσαμε να παίξουμε με το χρόνο κάτι που δεν μας βγηκε σε καλό, καθώς η εμπειρία της αντίπαλης ομάδας το αναγνώρισε και έσφιγγε την άμυνα στο τέλος των επιθέσεων με αποτέλεσμα να αναγκαζόμαστε να παίρνουμε τραβηγμένες προσπάθειες στο τελος των 24ων.

Χαλάσαμε μόνοι μας τον ρυθμό μας, κάτι που συζητήσαμε ήδη με τα παιδιά, αλλά πρέπει να βρεθεί η ισορροπία στις αποφάσεις ρυθμού και rotation, καθως ο Αλέξης που εκτελεί χρέη παικτη προπονητή του ειναι πολυ δυσκολο να ειναι ψύχραιμος και να διατηρεί καθαρό μυαλό για τις αποφάσεις την ώρα του παιχνιδιού. Κρατάμε τη νίκη και τον καταπληκτικό τύπο με το 13 (το οποιο του παραχώρησα) και θα διορθώσουμε μερικά λάθη που έγιναν καθώς και το πόδι του Γιαννάκη. Καλη συνέχεια σε όλους, υγεία και χωρίς τραυματισμούς και απο του χρόνου να παίζουμε ολόχρονα».