Ανόρθωση: Συνέντευξη από την Τιάνα Ράτσα

0

Μια από τις πιο εντυπωσιακές κινήσεις που πραγματοποίησε η διοίκηση της ομάδας μας, για να ενισχύσει όσο το δυνατόν καλύτερα τη νεοσύστατη μας ομάδα στο Γυναικείο πρωτάθλημα, ήταν αυτή της Τιάνα Ράτσα. Της διεθνούς μας παίκτριας, που προέρχεται από μιαν αμιγώς καλαθοσφαιρική οικογένεια, καθώς για τον πατέρα της, τον Ντράγκαν Ράτσα, αλλά και για τη μητέρα της, την Μπράνκα, οι συστάσεις περιττεύουν! Μη ξεχνάμε όμως ότι και η μικρότερη αδελφή της Τιάνα, η Ιβάνα είναι και αυτή καλαθοσφαιρίστρια και μάλιστα, πολύ καλής αξίας σαν τη μεγαλύτερη αδελφή της.

 

Η Τιάνα Ράτσα, παραχώρησε μιαν ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Τμήμα επικοινωνίας της Ανόρθωσης, την οποία παρουσιάζουμε:

 

-Τιάνα, αυτή είναι η πρώτη σου συνέντευξη από την ημέρα που αποφάσισες να συνεχίσεις την καριέρα σου στην Ανόρθωση. Θα θέλαμε να περιγράψεις τα συναισθήματα σου για το περιβάλλον που συνάντησες στην ομάδα μας:

«Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που ήρθα στην ομάδα (το κλίμα της ομάδας). Τι εννοώ με αυτό είναι το ότι όταν με πλησίασαν οι άνθρωποι της Ανόρθωσης, ένιωσα ότι είναι μια μεγάλη οικογένεια και ότι νοιάζεται ο ένας για τον άλλο και αγαπούν αυτό που κάνουν.

Επίσης, η Ανόρθωση χτίζεται σε επαγγελματικό πλαίσιο για τα κυπριακά δεδομένα στο Γυναικείο μπάσκετ.

‘Όλοι με αγκάλιασαν με τον καλύτερο τρόπο όταν ήρθα και είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι ένα μέρος της οικογένειας αυτής».

-Πως περιγράφεις τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας μας στο Πρωτάθλημα και αν σας πεισμώνει ο αποκλεισμός από τη διοργάνωση του κυπέλλου:

«Η μέχρι τώρα πορεία της ομάδας μας είναι καλή, δεύτερες στο πρωτάθλημα. Είμαστε μια καινούργια ομάδα, γεμάτη νέα κορίτσια που έχουν θέληση, πείσμα, πάθος, και θέλουν το καλύτερο για την ομάδα.

Η Ανόρθωση, θέλει να δώσει την δική της ταυτότητα και το δικό της στίγμα σε αυτό το πρωτάθλημα και νομίζω μέχρι στιγμής τα πάμε καλά. Γι αυτό τον λόγο, βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και προσπαθούμε να δίνουμε το 100% σε κάθε αγώνα.

Σίγουρα ο αποκλεισμός της ομάδας μας από τα ημιτελικά του Κυπέλλου μας πεισμώνει για να τα πάμε ακόμη καλύτερα στην πορεία και στο μέλλον.

Από τα λάθη μαθαίνουμε και προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι να είμαστε καλύτερες».

-Πριν έλθεις στην ομάδα μας, έκανες μιαν σπουδαία καριέρα, αρχίζοντας από την ΑΕΛ και μετά πήγες στην Ελλάδα και κατόπιν στις ΗΠΑ. Πόσο σε βοήθησαν αυτοί οι σταθμοί της μέχρι τώρα καριέρας σου;

«Τα πρώτα μου βήματα στο μπάσκετ τα έκανα στην ομάδα της ΑΕΛ, εκεί που έμαθα τα βασικά του μπάσκετ και με μια καλή πορεία, είχα την ευκαιρία να πάω στον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης όπου συνάντησα ένα άλλο επίπεδο από αυτό της Κύπρου και ένα διαφορετικό περιβάλλον.

Η παρουσία μου στον ΠΑΟΚ, ήταν ένα καλό βήμα για να ανέβω ένα σκαλί παραπάνω για να πάω στην Αμερική 4 χρόνια. Εκεί συνάντησα μια άλλη νοοτροπία, άλλο είδος παιχνιδιού και ένα άλλο επίπεδο.

Από κάθε σταθμό που έκανα στη ζωή μου, έχω αποκτήσει κάτι από τις προπονήσεις, τους αγώνες, από παίχτριες ονόματα, και τους διαφορετικούς προπονητές που είχα. Αυτό με βοηθάει τώρα πάρα πολύ στη καριέρα μου».

-Πως νοιώθεις ως μέλος της ιστορικής πρώτης παρουσίας της ομάδας μας, στο πρωτάθλημα Γυναικών;

«Μόνο υπερηφάνεια και ευγνωμοσύνη μπορώ να νιώσω σαν μέλος της ιστορικής παρουσίας της ομάδας μας στο πρωτάθλημα Γυναικών. Η Ανόρθωση είναι μια μεγάλη ομάδα με μεγάλη ιστορία και χαίρομαι που ανήκω σε αυτήν.

Το ότι είμαι μια από της δώδεκα παίχτριες στο ρόστερ της ιστορικής παρουσίας στο πρωτάθλημα Γυναικών με συγκινεί και είναι κάτι που θα θυμάμαι για πάντα».

Με εκτίμηση,

Από Τμήμα Επικοινωνίας Anorthosis Basketball (News Letter)

Star Balm
Green Bungalow