Από την Κύπρο στον Πανιώνιο: Ο Μόουσα κάνει πραγματικότητα τα όνειρά του!

13

Όσοι παρακολουθούν τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα της κυπριακής καλαθόσφαιρας και δη οι πιο… ψαγμένοι, έχουν ξεχωρίσει ένα ψηλό, αδύνατο παιδί, με μακριά χέρια και φοβερό ταλέντο που αναδείχτηκε μέσα από τις ακαδημίες της ΑΕΚ και από τη σεζόν που ολοκληρώνεται ζει το όνειρό του στην Ελλάδα! Ο λόγος, φυσικά, για τον Ντέρικ Ζέιτ Μόουσα…

 

Το 2008 μια οικογένεια από το Ιράκ κατέφθασε στην Κύπρο και είχε μαζί της ένα μικρό παιδί, που έμελλε να εξελιχθεί σε “διαμαντάκι”. Μέσω της καλής δουλειάς στις ακαδημίες της ΑΕΚ πήρε πολύ καλές βάσεις και πάνω σε αυτές έγιναν δειλά-δειλά τα πρώτα του βήματα. Πέρυσι, είχε προπονητή τον Μιχάλη Αρβανίτη και κάπως έτσι έμαθε για το Eurohoops Olympia Basketball Camp, όπου πήγε και διέπρεψε, κερδίζοντας τον Κώστα Μελέτη, κι αυτός με τη σειρά του εισηγήθηκε την απόκτησή του από τον Πανιώνιο! Στον Ιστορικό έδωσαν σάρκα και οστά στην εισήγηση του προπονητή της παιδικής τους ομάδας, που πέρυσι κατέκτησε τον τίτλο στην ΕΣΚΑΝΑ, απέναντι στο φαβορί Ολυμπιακό και έφερε τα… πάνω-κάτω στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ο 15άχρονος παίκτης έχει αισίως φτάσει στα δύο μέτρα, μπορεί να καλύψει όλες τις θέσεις από το “1” έως το “4” και με κύρια χαρακτηριστικά την ταχύτητα και την άψογη τεχνική του κατάρτιση, αλλά και το οπτικό του πεδίο, αποδίδει και στο κομμάτι της δημιουργίας.

Ο Πανιώνιος του δίνει όλα τα εφόδια και πέραν των υψηλού επιπέδου προπονήσεων με τον κόουτς Μελέτη, με τον οποίο θα συμμετάσχει και στους τελικούς της ΕΣΚΑΝΑ Παίδων για το repeat, σπουδάζει σε ιδιωτικό σχολείο και μένει στην Αθήνα κάτω από πολύ καλές συνθήκες που τον βοηθούν να δουλεύει αναπόσπαστος και να γίνεται καλύτερος. Το EOBC είναι το κορυφαίο καμπ σε εξειδικευμένα προγράμματα διεθνώς και μέσα από την προπονητική του διαδικασία παιδιά σαν τον Ζέιτ έχουν δείξει τις εξαιρετικές τους δεξιότητες, κάνοντας και το επόμενο βήμα στην καριέρα τους ώστε να εξελιχθούν σε παίκτες υψηλού επιπέδου.

Star Balm
Green Bungalow