Από τον Αχιλλέα και την ΕΘΑ στο… Basketball Champions League

310

Σόλωνας Αγγελή… Ένα παιδί με πολύ ταλέντο από τη νέα γενιά της κυπριακής καλαθοσφαίρισης, που έχει όλα τα φόντα να φτάσει σε υψηλό επίπεδο αν συνεχίσει να δουλεύει σκληρά. Πού έκανε το μεγάλο άλμα στην καριέρα του;

 

Ο πρώην παίκτης του Αχιλλέα Καϊμακλίου και της ΕΘΑ, άφησε άψογες εντυπώσεις πρόπερσι σε τουρνουά στην Ελλάδα με την Εθνική Κ14 Ανδρών και έδωσε το πρώτο του στίγμα και τη χρονιά που μας πέρασε έπαιξε ξανά στην Ελλάδα, αυτή τη φορά με την Εθνική Κ16 Ανδρών, συμμετέχοντας στη συνέχεια και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας. Ήταν θέμα χρόνου, λοιπόν, ν’ ανοίξει τα… φτερά του.

Ο Προμηθέας εντόπισε το πλούσιο ταλέντο του και έπειτα από τις… ευλογίες των προπονητών του στον Αχιλλέα Καϊμακλίου, πήρε το… δρόμο για την Πάτρα, όπου πέρασε με επιτυχία το try-out που υπήρχε και πήρε μια θέση στο αναπτυξιακό πρόγραμμα μιας από τις εκκολαπτόμενες δυνάμεις του ελλαδίτικου μπάσκετ, που πρωτοπορεί τα τελευταία χρόνια στο κομμάτι των υποδομών. Η τρομερή επένδυση του διοικητικού ηγέτη της ομάδας, Βαγγέλη Λιόλιου, παρέχει απίστευτες συνθήκες στα παιδιά, προκειμένου να δουλεύουν απερίσπαστα και να εξελίσσονται στο υψηλότερο επίπεδο που μπορούν να φτάσουν.

Ο Αγγελή είναι γεννημένος το 2003 και βλέπει τον κόσμο από τα 196 εκατοστά. Διαθέτει πλούσια σωματικά προσόντα, υψηλό δείκτη IQ και προοπτική για σπουδαία πράγματα, αν αρπάξει την ευκαιρία που του δίνεται και εκπληρώσει τις προσδοκίες που υπάρχουν προς το πρόσωπό του.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή έχει την τύχη να βρίσκεται σε ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα και κάτω από τη στέγη μιας ομάδας που δίνει διαρκώς ευκαιρίες σε ταλαντούχα παιδιά, διαθέτοντας μια πανίσχυρη ανδρική ομάδα, η οποία προελαύνει αήττητη στο Basketball Champions League με τέσσερις νίκες, σε ισάριθμα παιχνίδια.

Green Bungalow