ΑΠΟΕΛ: Generation “X” και παρακαταθήκη για το μέλλον

0

Ο ΑΠΟΕΛ είχε φέτος μια χρονιά γεμάτη… σκαμπανεβάσματα και ανατροπές. Από τον… παράδεισο στην κόλαση και το αντίστροφο. Άλλαξε δύο προπονητές (Βαγγέλη Ζιάγκο, Τόνυ Κωνσταντινίδη), πριν αναλάβει χρέη heach coach στο τέλος ο βοηθός, Χρήστος Χασανίδης, αφήνοντας θετικότατη υφή στο φινάλε της σεζόν.

 

Έχουμε τονίσει πολλάκις, ότι η σταδιακή απώλεια των πρωτοκλασάτων του Κύπριων (Βασίλη Κούνα, Ανδρέα Σιζόπουλου, Γρηγόρη Παντούρη), συν του Τάιρελ Μπιγκς (κυπροποιήθηκε αφότου έφυγε) έφεραν σοβαρή αποδυνάμωση, καθώς ήταν καθοριστικοί στον τελευταίο τίτλο (Κύπελλο) και στη συμμετοχή στους τελικούς του πρωταθλήματος με τον Γιώργο Βόβορα στον πάγκο. Από το 2016 και μετά, γίνονται προσπάθειες, αλλά από φέτος υπάρχει η πιο συστηματική απόπειρα για δημιουργία κορμού.

Γίνεται επένδυση σε νεαρούς παίκτες κι αυτό μετράει για το μέλλον. Ο Γιάννης Γιανναράς ήρθε δανεικός από τον ΠΑΟΚ και πήρε μεγάλο χρόνο συμμετοχής, κάνοντας μερικά καταπληκτικά παιχνίδια, ενώ πάντα ήταν αποδοτικός και στις… ειδικές αποστολές στην άμυνα. Ο Πέταρ Ζντράβιτς συνέχισε τη σταθερή του πορεία για δεύτερη σερί χρονιά, αν και στο τέλος της χρονιάς -για άγνωστες αιτίες- δεν ήταν στην ομάδα.

Ο Κύπρος Σέπος έχασε κιλά, δούλεψε και ήταν ευχάριστη έκπληξη, βοηθώντας πολύ με το επιθετικό του ταλέντο, αν κι έχει ακόμα πολύ χρόνο να διαβεί για να παίξει σε υψηλό επίπεδο. Στην εξίσωση μπήκε και ο Χρίστος Εύζωνας, ο οποίος πήρε το… βάφτισμα του πυρός και από του χρόνου θα μπορεί να βοηθήσει ακόμα πιο ουσιαστικά αν παραμείνει και αξιοποιηθεί με περισσότερες ευκαιρίες, έχοντας τα… γονίδια του πατέρα του, Αντώνη. Μέρος του κορμού είναι και ο Θοδωρής Παναγιώτου, ο οποίος διαθέτει καλά στοιχεία, αλλά χρειάζεται βελτίωση και εμπειρίες. Το ίδιο ισχύει και για τον Ανδρέα Κωνσταντίνου…

Αν δεν υπήρχαν και ατυχίες ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά, με πιο χαρακτηριστική αυτή του προοριζόμενου για αρχηγός, Βίκτωρα Ιερωνυμίδη, ο οποίος έχασε όλη τη χρονιά, στερώντας ένα εκπληκτικό εργαλείο από τους προπονητές του. Μεγάλο “πλήγμα” αποτέλεσε και το γεγονός ότι δεν “ρίζωσε” και αποχώρησε πρόωρα ο Σουλεϊμάν Φαγιέ.

Το μέλλον μπορεί να είναι καλύτερο. Ο ΑΠΟΕΛ είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί και όσο μεγαλώνουν και ωριμάζουν αυτά τα παιδιά, αν μείνουν και στηριχτούν, θα προσφέρουν πολλά πράγματα.

Green Bungalow