ΑΠΟΕΛ: Το… θράσος του Γιανναρά!

203

Σίγουρα ένα από τα παιδιά που μας έχουν απασχολήσει έντονα τα προηγούμενα χρόνια είναι ο Γιάννης Γιανναράς, ο οποίος αφού «έβγαλε μάτια» με τα αναπτυξιακά του ΠΑΟΚ, υπογράφοντας και επαγγελματικό συμβόλαιο και συμμετείχε με επιτυχία στις «μικρές» εθνικές του ομάδες, μας ξανασυστήνεται φέτος μέσω του ΑΠΟΕΛ και αφήνει πολλές υποσχέσεις.

 

Οδεύοντας προς το 20ό μόλις έτος της ηλικίας του, ο γιος του προπονητή της Εθνικής Ομάδας του Κατάρ, Παναγιώτη, μπορεί να υπολογίζεται πραγματικά σαν άντρας. Ταλέντο έχει πολύ, του λείπει σίγουρα η εμπειρία, αλλά έχει ένα σημαντικό στοιχείο για να παίξει μπάσκετ: το… θράσος. Με την καλή, φυσικά, έννοια της λέξης.

Είναι ένα παιδί που δεν «ψαρώνει», ούτε «φοβάται» να πάρει την ευθύνη, όταν πιο έμπειροι συμπαίκτες του δεν τολμούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το τρίποντο με το οποίο λίγο έλειψε να βάλει… μπουρλότο στον Κεραυνό, μειώνοντας στους δύο πόντους. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε, επίσης, τους 15 πόντους του με 4/4 τρίποντα στον πρώτο ημιτελικό, όταν ο Χρήστος Χασανίδης του έδειξε πόσο τον εμπιστεύεται, ούτε πάνω απ’ όλα το ενθαρρυντικό του ντεμπούτο με την Εθνική Ανδρών στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ο Λίνος Γαβριήλ τον έριξε στα… βαθιά και θα τον άφηνε περισσότερο μέσα αν δεν τραυματιζόταν.

Ο νεαρός γκαρντ έχει πολλά περιθώρια εξέλιξης και δεν είναι τυχαίο πως μια τόσο μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ επένδυσε πάνω του.