Αρτέστ: «Μου έδωσαν 35.000 δολάρια για να στήσω αγώνες στο κολέγιο»

0

Μια άκρως αποκαλυπτική και σοκαριστική συνέντευξη παραχώρησε ο Ρον Αρτέστ, ο οποίος πλέον ακούσει στο όνομα Μetta World Peace στο Yahoo, στην οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι του είχαν προσφέρει 35.000 δολάρια για να στήσει αγώνες στο κολέγιο!

Αναλυτικά:

Για την προσπάθεια να τον δωροδοκήσουν για να στήσει ματς: «Με είχαν προσεγγίσει μια δυο φορές να στήσω αγώνες στο κολέγιο. Μία φορά ήρθαν κάποιοι στη γειτονιά και μου είπαν: έχουμε 35.000 δολάρια για σένα. Εγώ τους είπα: «Ok, θα τα πάρω». Μετά μου είπαν: «πρέπει να στήσεις έναν αγώνα». Εγώ τους έβρισα, αλλά μου πέρασε από το μυαλό. Να πάρω 35.000 δολάρια για να στήσω έναν αγώνα. Δεν είναι κι άσχημα. Το πρόβλημα είναι ότι βρίσκουν παιδιά που δεν έχουν χρήματα και τους επιτίθενται. Τι θα γινόταν εάν ήμουν ένα παιδί που ήταν λίγο φοβισμένο, και τους απαντούσα καταφατικά; Αυτό είναι το πρόβλημα που έχω με τον τζόγο. Αυτοί που ποντάρουν είναι bullies. Εξωθούν ένα παιδί σε μία κατάσταση και όταν αυτό το παιδί προσπαθεί να πάει στο ΝΒΑ, του το κρατάνε».

Για το περιστατικό με τον Τζόρνταν: «Όταν ο Τζόρνταν έπαιρνε τη μπάλα, πάντοτε σκόραρε. Οπότε σε μία φάση προσπάθησα να βγω από μπροστά του και κατά λάθος τον χτύπησα στα πλευρά. Μετά σηκώθηκε, έβαλε το νικητήριο καλάθι και βγήκε από το γήπεδο. Όταν βγήκαν οι φήμες ότι έγινε καβγάς, τον πήρα τηλέφωνο και μου είπε να μην ανησυχώ γι αυτό».

Για την διάσημη σύρραξη του Palace of Auburn Hills μεταξύ Πέισερς και Πίστονς: «Εκείνη τη μέρα ένας τύπος έβαλε 50 δολάρια με τον Τζον Γκριν ότι δεν μπορούσε να με πετύχει με ένα ποτήρι. Εγώ προσπαθούσα να χαλαρώσω στη γραμματεία μετά τον καβγά που είχα με τον Μπεν Ουάλας. Είχα ήδη πολλά προβλήματα ήθελα να αλλάξω λίγο τη ζωή μου. Όμως το ποτήρι με βρήκε στο πρόσωπο και νευρίασα».