Μπήκε στα Ρεκόρ Γκίνες γιατί έχει τα μακρύτερα πόδια! (pics)

Τη Γιεκατερίνα Λίσινα, ελάχιστοι φίλοι του μπάσκετ τη γνωρίζουν. Ακόμη κι αυτοί που ασχολούνται με το γυναικείο μπάσκετ, δύσκολα θα θυμούνται πως κατέκτησε με την Εθνική Ρωσίας το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008.

Σήμερα, η ύψους 2μ.06 Λίσινα έχει εγκαταλείψει τα παρκέ και δεν έχει αγωνιστεί σε επίσημο ματς από το 2014, όμως αρχίζει να γίνεται διάσημη καθώς μπήκε στα Ρεκόρ Γκίνες για έναν λόγο που δεν έχει σχέση με την καλαθοσφαίριση.

Η Λίσινα, έχει και επίσημα τα μακρύτερα γυναικεία πόδια στον κόσμο, καθώς το αριστερό της μετρήθηκε στα 132.8 εκατοστά, ενώ το αριστερό της στα 132.2 εκατοστά.

«Μου έχουν πει πως όταν ο πατέρας μου με είδε αμέσως μετά τη γέννησή μου, αναφώνησε πως αντίκρισε μόνο πόδια» δήλωσε σε συνέντευξή της η Λίσινα, η οποία αγωνίστηκε κατά σειρά στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την Κόζιτσε, τη Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης και Περιχώρων και τη Ντιναμό Κουρσκ. Εκτός από το χάλκινο στους Ολυμπιακούς του 2008, έχει κατακτήσει το ασημένιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2006, το ασημένιο στο Ευρωμπάσκετ 2009 και το χρυσό στο Ευρωμπάσκετ 2007.

- Advertisement -