Μπιτζάνης στο CB: “Ταύτιση απόψεων και φιλοσοφίας”

0

Αφού αμφιταλαντεύτηκε αρκετά, εξετάζοντας αρκετές αξιόλογες περιπτώσεις προπονητών, η διοίκηση της ΕΘΑ κατέληξε στην επιλογή του Γιώργου Μπιτζάνη!

Ο Πανίκκος Κωνσταντίνου έψαξε πολύ και συνέλεξε εξαιρετικές πληροφορίες για τον “εκλεκτό” του, ο οποίος καλείται να “χτίσει” μια ομάδα σε στέρεες βάσεις, η οποία θα προσπαθήσει να κάνει το βήμα παραπάνω σε σχέση με την περασμένη αγωνιστική περίοδο.

O κόουτς Μπιτζάνης είναι ένας ταλαντούχος και πολλά υποσχόμενος προπονητής που στα 40 του χρόνια αναλαμβάνει μια παραδοσιακή δύναμη της κυπριακής καλαθόσφαιρας και καλείται να αποδείξει την κλάση του και σαν χεντ κόουτς, μετά το σημαντικό έργο που άφησε ως βοηθός του Βασίλη Φραγκιά στην Εθνική Κατάρ και του Ηλία Παπαθεοδώρου στην Νέα Κηφισιά, χωρίς να παραβλέπουμε και τις σημαντικές παραστάσεις του που προηγήθηκαν.

Μέσω της συνέντευξής του στο CB ο νεαρός τεχνικός έδωσε το στίγμα του για την επόμενη μέρα της ΕΘΑ, εκφράζοντας την πρόθεσή του να δώσει τον καλύτερό του εαυτό για να έρθουν νέες επιτυχίες, αλλά και να αξιοποιηθούν οι Κύπριοι παίκτες.

Η ανακοίνωση:

Για τους λόγους που επέλεξε να αποδεχτεί την πρόταση της ΕΘΑ: “Καταρχήν, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο κύριο Πανίκο Κωνσταντίνου και την διοίκηση της ομάδας για την τιμή που μου έκαναν να μου αναθέσουν την καθοδήγηση ενός ιστορικού σωματείου, όπως η ΕΘΑ. Από την πρώτη μας συνάντηση υπήρχε ταύτιση απόψεων και φιλοσοφίας, ενώ καθημερινά είναι πάντα κοντά μας σε οτιδήποτε χρειαστούμε. Η φετινή χρονιά είναι πρόκληση για εμάς, αφού ο σχεδιασμός μας ήταν να πορευτούμε με νέα παιδιά”.

Για τη νέα προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα της Έγκωμης: “Σίγουρα, θα χρειαστεί χρόνος για να μπορέσουν οι αθλητές μας να προσαρμοστούν και να αφομοιώσουν την φιλοσοφία που προσπαθούμε να περάσουμε στην ομάδα. Αυτό που είπαμε από την πρώτη μας συνάντηση είναι ότι ο στόχος είναι να παραμείνουμε ταπεινοί και να δουλεύουμε καθημερινά στο 100%”. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στους Κύπριους παίκτες που άλλωστε αποτελούν τον βασικό κορμό και την συνέχεια της ομάδας και πιστεύω ότι θα ανταποκριθούν στο διαφορετικό ρόλο που θα έχουν φέτος. Οι πρώτες εντυπώσεις από τα φιλικά παιχνίδια είναι ενθαρρυντικές και η αίσθηση μου είναι ότι θα δημιουργήσουμε μια πειθαρχημένη και σοβαρή ομάδα”.

Για το επίπεδο του κυπριακού πρωταθλήματος και της καλαθόσφαιρας γενικότερα: “Το επίπεδο του πρωταθλήματος θεωρώ ότι φέτος θα είναι καλύτερο. Η συμμετοχή έβδομης ομάδας σίγουρα είναι κέρδος και μακάρι κάθε χρόνο να προσθέτονται και άλλες ομάδες στην πρώτη κατηγορία. Επίσης, μην ξεχνάμε και την πολύ καλή παρουσία της εθνικής Κύπρου και των ομάδων που συμμετέχουν στα ευρωπαϊκά κύπελλα όλα αυτά τα χρόνια. Τα στοιχεία αυτά συνθέτουν πιστεύω την διαρκή άνοδο του κυπριακού μπάσκετ και φυσικά όλοι μας πρέπει να την υποστηρίξουμε ο καθένας από το πόστο του”.