Χρίστος Στυλιανίδης: Έτσι απλά… ο Γκάλης της Κύπρου!

0

Μετά λοιπόν από το αφιέρωμα στο Γιώργο Παλάλα, συνεχίζουμε με αυτό, για τον Χρίστο Στυλιανίδη, που σήμερα θα παλέψει με τον Παλάλα, για να προσθέσει έναν ακόμα τίτλο στην καριέρα του ως προπονητής!

Minerva
 

Τον τίτλο, για τον Στυλιανίδη, μόνο τυχαία δεν τον επιλέξαμε! Ήταν αυτός που του είχε αφιερώσει κάποτε ο Πέτρος Χ`Χριστοδούλου, που μαζί με το Λουκή Τερεζόπουλο, αποτελούν τα δύο «ιερά τέρατα» της καλαθοσφαιρικής δημοσιογραφίας στον τόπο μας!

Ο πρώτος, αφιέρωσε αυτόν τον τίτλο στο Χρίστο Στυλιανίδη μετά από εκείνο το παιχνίδι της ΕΝΑΔ με την ΑΕΚ Καθολικής, όταν σκόραρε 127 πόντους!!! (30/01/1988).

Βέβαια η ασύλληπτη εκείνη επίδοση, ήταν απλά ένα ακόμα επισφράγισμα της αγωνιστικής αξίας του Χρίστου Στυλιανίδη.

Το να τα αναφέρουμε όλα και δύσκολο θα είναι να τα βρούμε και ο ίδιος, θα… βαρεθεί να τα διαβάσει (ξανά).

Στα 22 χρόνια που αγωνίστηκε (ΕΝΑΔ, Κεραυνός, ΑΠΟΕΛ και φυσικά, στην Εθνική ομάδα), καταξιώθηκε στη συνείδηση όλων των φιλάθλων, ως ένας εκ των κορυφαίων παικτών που ανέδειξε ποτέ η Κυπριακή καλαθόσφαιρα και δικαιολογημένα, ο ίδιος… καμαρώνει το όνομα του σε αυτό το πάνθεο!

Παίκτης με απίστευτες οργανωτικές ικανότητες, ήξερε πότε να δημιουργήσει, πότε να σκοράρει και πότε να πάρει τη μπάλα, όταν αυτή ζύγιζε… κάτι τόνους!

Πριν από λίγες μέρες, είχαμε κάνει αφιέρωμα στο Λούκα Αντωνίου, αναφέροντας ότι ήταν ένας εκ των πέντε, με τους οποίους ο Κεραυνός σημείωσε εκείνη την ιστορική νίκη πάνω στη Ζαλγκίρις.

Ο Στυλιανίδης, ήταν σε εκείνη την ιστορική πεντάδα και μαζί με τον Αντωνίου, ήταν οι μόνοι «γέννημα-θρέμμα» Κύπριοι, που έπαιξαν σε εκείνο το παιχνίδι.

Κλείνοντας, απλά επισημαίνουμε ότι παίκτες σαν τον Στυλιανίδη, άφησαν βαρύτατη κληρονομιά στους νεότερους…