Δεν έπρεπε να παίξει Ευρώπη ο ΑΠΟΕΛ

0

Ο Νεοκλής Θεοχαρίδης αρθρογραφεί στο CyprusBasket για την αποκαρδιωτική εικόνα του ΑΠΟΕΛ στο Europe Cup

 

Το να εκπροσωπείς τη χώρα σου σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση αποτελεί τιμή για κάθε ομάδα. Και ειδικά για το κυπριακό μπάσκετ είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Όταν όμως μια ομάδα μας και μάλιστα μεγάλη χάνει με 30, 40 και 50 πόντους διαφορά στα ευρωπαϊκά παιχνίδια σίγουρα είναι στενάχωρο. Τόσο για τους φιλάθλους της, όσο και για όλους όσοι αγαπάμε το μπάσκετ εδώ στην Κύπρο.

Είναι στενάχωρο και για την ίδια την ομάδα. Για τους αθλητές, τη διοίκηση, για όλους. Τέτοιες βαριές ήττες, όπως η χθεσινή από τη Βένσπιλς με διαφορά 48 πόντων, είναι λογικό να καταρρακώνουν την ψυχολογία της ομάδας και να το επηρεάζουν και στις εντός του νησιού υποχρεώσεις του.

Τέτοια αποτελέσματα μας υποχρεώνουν εύλογα να αναρωτιόμαστε αν αν αυτό που βλέπουμε είναι πράγματι ο ΑΠΟΕΛ ή κάποια άλλη ομάδα που φορά τα ίδια χρώματα.

Άποψή μας είναι πως ο ΑΠΟΕΛ δεν θα έπρεπε φέτος να αγωνίζεται στην Ευρώπη. Δεν ήταν έτοιμο να σταθεί σε αυτό το επίπεδο.

Ό,τι έγινε έγινε όμως. Δεν γυρίζει ο χρόνος πίσω και γνωρίζουμε πως δεν είναι εύκολο μια φιλόδοξη διοίκηση, όπως αυτή του ΑΠΟΕΛ να αποφασίσει να μην κατεβάσει την ομάδα στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Άπαντες θα πρέπει να κοιτάξουν μπροστά. Εξάλλου, τώρα που τελειώνουν οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, είναι ευκαιρία να συγκεντρωθούν στην κυπριακή πραγματικότητα.

Την Κυριακή ο ΑΠΟΕΛ αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Κεραυνό σε έναν αγώνα που θα αποτελέσει το μεγάλο τεστ της ομάδα για φέτος. Σε αυτό το ματς η ομάδα θα δείξει τις δυνάμεις της εναντίον του Κεραυνού.

ΥΓ: Τη σεζόν 1998-99, δηλαδή πριν από 20 χρόνια, αυτή την ομάδα την κερδίσαμε στην Κύπρο με εννιά πόντους διαφορά και χάσαμε στην παράταση στη Λετονία με δύο Αμερικάνους στη σύνθεσή μας (Saporta Cup) 

Green Bungalow