Δήμητρα Παπαλλά: Η “miss double-double” από την Πάφο

20

Ο ΑΠΟΠ πήρε την απόφαση να ενεργοποιήσει ξανά το γυναικείο του, επενδύοντας στο ταλέντο και την προοπτική κοριτσιών από την ακαδημία του που διαπρέπουν στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα και μία από τις παίκτριες-αποκαλύψεις του φετινούς πρωταθλήματος ήταν η Δήμητρα Παπαλλά!

 

Η νεαρή παίκτρια πήρε 6 συμμετοχές στην πρώτη ομάδα από τον Στράτο Βαρδαξή (θα έπαιρνε πολύ περισσότερες αν δεν υπήρχε ο κανονισμός που απαγορεύει διπλό αγώνα σε μια ημέρα) και όχι απλά στάθηκε επάξια απέναντι σε έμπειρες αθλήτριες, αλλά πέτυχε κάτι που είδαμε από ελάχιστες: να έχει μέσο όρο double-double ανά αγώνα με 10 πόντους και 10.2 ριμπάουντ!!! Πραγματικά φοβερή επίδοση για μια κορασίδα, η οποία δεν έκανε τώρα το ντεμπούτο της στα μεγάλα σαλόνια, αλλά όταν ήταν 12 χρονών (είναι γεννημένη στις 21/6/2003), βγάζοντας μάλιστα πολύ καλή άμυνα στην σταρ του Κεραυνού, Ζώη Αθανασίου, που δεν μπορούσε να πιστέψει την ηλικία της!

Με ύψος 1.85μ και απίστευτη φυσική δύναμη και φυσική κατάσταση θυμίζει αρκετά την rising star του κυπριακού μπάσκετ, Έλενα Πηλακούτα, την οποία και θαυμάζει, μαζί φυσικά με το πρότυπό της Κάντις Πάρκερ. Το μπάσκετ μπήκε στη ζωή της σε ηλικία 10 ετών και σε αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο η Ζώη Αγαπίου, που την παρότρυνε να δοκιμάσει βλέποντας τα προσόντα της. Μετά την Αγαπίου την παρέλαβε ο Κωνσταντίνος Καραπίττης και το 2016 ήταν μέλος της ομάδας κορασίδων του ΑΠΟΠ, που κατέκτησε το παγκύπριο πρωτάθλημα. Από πέρυσι μπήκε και στις νεάνιδες των Παφιτών, παρότι είναι πολύ μικρή σε ηλικία και μάλιστα με πρωταγωνιστικό ρόλο. Φέτος, υπό την καθοδήγηση του Πάνου Πολεμίτη, έκανε εντυπωσιακά πράγματα, ξεπερνώντας σε πολλά παιχνίδια της ηλικιακής της κατηγορίας τους 20 και τους 25 πόντους.

Η σκληρή της δουλειάς στις προπονήσεις σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο, την βελτιώνει διαρκώς και εσχάτως καταφέρει να απειλεί με συνέπεια και από μακρινή απόσταση. Πέραν από καλή σκόρερ, κοντά και μακριά από το καλάθι, είναι και αξιόλογη ριμπάουντερ, ενώ παλεύει πολύ και στην άμυνα. Η εξέλιξή της είναι μεγάλη και αν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς, σύντομα θα είναι έτοιμη για υπερβάσεις. Φέτος, με την παρουσία της στο γυναικείο

Star Balm
Green Bungalow