Δυστυχώς, δε γίνονται θαύματα

0

Ο Δημήτρης Κοντός γράφει στο CyprusBasket για την ήττα της Κύπρου από την Αλβανία και την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης της Εθνικής

Minerva
 

Η Κύπρος πάλεψε απέναντι στην Αλβανία, ωστόσο, δεν κατάφερε να νικήσει και έτσι οι Αλβανοί πανηγύρισαν μια επίσημη νίκη μετά από μια τετραετία που δεν τα είχαν καταφέρει. Ο λόγος της επικράτησης τους είναι ΔΥΣΤΥΧΩΣ ξεκάθαρος και έχει να κάνει με τον Μουρ που σκόραρε 20 πόντους και έκανε τη διαφορά στον αγώνα. Λέμε «δυστυχώς» διότι θεωρούμε επιβεβλημένη ανάγκη να παίζουν στις Εθνικές ομάδες οι γηγενείς αθλητές και να βρίσκουν οι χώρες τους δικούς τους πρωταγωνιστές.

Τα τελευταία χρόνια όμως βλέπουμε ολοένα και περισσότερες χώρες να …πέφτουν στην ανάγκη των νατουραλιζέ παικτών. Ειδικότερα, αυτές που δε διαθέτουν μεγάλες δυνατότητες σε έμψυχο δυναμικό «ντύνουν» Αμερικάνους με τα χρώματα τους και έτσι βρίσκουν μια σημαντική βοήθεια. Τα προηγούμενα χρόνια η Κύπρος είχε μια έξτρα βοήθεια από τους Κίνγκ και Μπιγκς για παράδειγμα που εναλλάξ βοηθούσαν την ομάδα.

Δεδομένα, λοιπόν, ο Λίνος Γαβριήλ περίμενε να έχει στη διάθεση του έναν παίκτη που θα μπορούσε να του αλλάξει τις ισορροπίες και να προστεθεί στο ρόστερ του. Κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμη από την

Ομοσπονδία η οποία όμως επιχειρεί να ενεργοποιήσει τον Τερέλ Παρκς ώστε να ενισχύσει την προσπάθεια του Λίνου και των παιδιών του.

Άλλωστε, οφείλουμε όλοι να προσαρμοστούμε και να αποδεχτούμε την πραγματικότητα. Αυτή επιτάσσει το να ακολουθείς τις εξελίξεις και να μπορείς να ελίσσεσαι για να μην έρχονται μέρες σαν αυτές που η Εθνική Αλβανίας θα σε κερδίζει. Γιατί κακά τα ψέματα το Κυπριακό μπάσκετ είναι σε καλύτερο επίπεδο από το Αλβανικό. Απλώς, οι Αλβανοί έβαλαν στη μηχανή τους έγκαιρα τον Μουρ και έκαναν τη διαφορά.  Αυτή η ήττα, ωστόσο, δεν πρέπει και δε μπορεί να επισκιάσει την προσπάθεια που καταβάλλουν οι διεθνείς παίκτες της Κύπρου και ο προπονητής. Υποστήριξη χρειάζονται για να μπορέσουν να πάνε ένα βήμα παραπέρα την ομάδα μας.