Είναι ο Κουμής ο διάδοχος του Τρισόκκα;

19

Ο Παναγιώτης Τρισόκκας αποσύρθηκε από την ενεργό δράση μεσούσης της φετινής αγωνιστικής περιόδου και στο ρόστερ της ΕΝΠ δημιουργείται ένα μεγάλο κυπριακό κενό, το οποίο θα κληθεί να καλύψει ο Μιχάλης Κουμής.

 

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν και οι διοικούντες την Ένωση φρόντισαν να φέρουν έγκαιρα στο ρόστερ τους τον παίκτη που ανέδειξαν οι ίδιοι, αποκτώντας τον με υποσχετική από την Πετρολίνα ΑΕΚ έως το τέλος της χρονιάς. Είναι, όμως, ο διάδοχός του;

Καταρχάς, θα είναι άδικη οποιαδήποτε σύγκριση με τον “θρυλικό” πάουερ φόργουορντ / σέντερ, καθώς τέτοιοι παίκτες βγαίνουν μια φορά στα 20 χρόνια. Ο ίδιος τον έχει χρίσει προ τριετίας διάδοχό του και μένει να δούμε την εξέλιξή του. Πρόκειται για δύο παίκτες με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Ο Παναγιώτης είναι ένας παίκτης με το εντελώς δικό του στυλ, ο οποίος με το πάθος και την ψυχή του, κατάφερε να αφήσει εποχή στην κυπριακή καλαθόσφαιρα και να εμπνεύσει αρκετά παιδιά να ασχοληθούν με το άθλημα. Πλέον, θα βρίσκεται στο ΔΣ του ΚΟΑ και είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσει να προσφέρει στο μπάσκετ και στον αθλητισμό γενικότερα.

Ο Μιχάλης είναι ένα παιδί με εντυπωσιακά σωματικά και αθλητικά προσόντα, που δουλεύει πολύ, έχει κάνει “άλματα” προόδου τα τελευταία χρόνια, αλλά ακόμα πρέπει να βάλει κι άλλα πράγματα στο παιχνίδι του, κυρίως στο εκτελεστικό κομμάτι. Η καθιέρωση στο υψηλό επίπεδο της Πετρολίνα ΑΕΚ ήταν κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση και γι’ αυτο δόθηκε δανεικός στην ομάδα του Παραλιμνίου για να πάρει χρόνο συμμετοχής και να εξελιχθεί κι άλλο, όπως συνέβη άλλωστε με τη… σειρά του, Παναγιώτη Μάρκου του Κεραυνού.

Ο Κουμής είναι ένα μεγάλο project για την κυπριακή καλαθόσφαιρα. Δεν είναι Τρισόκκας. Δεν ξέρουμε αν μπορεί να τον φτάσει, ή να τον ξεπεράσει, αλλά μπορεί να αφήσει κι αυτός το στίγμα του εφόσον “λυθεί” στην επίθεση κι αρχίσουν να τον “νιώθουν” περισσότερο οι αντίπαλες άμυνες. Έχει τη δύναμη και το μυαλό να το κάνει. Του λείπει λίγη αυτοπεποίθηση και νομίζουμε σιγά-σιγά θα αρχίσει να μας απασχολεί έντονα. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος τον πιστεύει πολύ και θα τον στηρίξει για να ανέβει επίπεδο!