Ελληνικό πρωτάθλημα: ΟΚΤΩ ομάδες… κινδυνεύουν!  

0

Πριν από λίγες μέρες, προσπαθήσαμε να αναλύσουμε το… φαινόμενο της δραματικής μάχης, που δίνουν οι δυο ομάδες της Θεσσαλονίκης, ο Άρης και ο ΠΑΟΚ, για να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

 

Οι δυο ομάδες, των οποίων τα μεταξύ τους ντέρμπι, περί τα τέλη της 10ετίας του `80 και των αρχών της επόμενης, συγκλόνιζαν χωρίς παρενθετικά) το Πανελλήνιο και όχι μόνο!

Όσο λοιπόν το πρωτάθλημα προχωρά και συνάμα, η κανονική περίοδος, πλησιάζει προς την ολοκλήρωση της και αφού οι δυο τους, χθες νίκησαν τα εντός έδρας παιχνίδια που έδωσαν (μάλιστα για τον ΠΑΟΚ, ήταν η δεύτερη στη σειρά… κατοστάρα σε εντός έδρας παιχνίδι και ενώ η προηγούμενη, ήταν σε βάρος του… Άρη), βλέπουμε τώρα ότι αρκετές άλλες ομάδες, έχουν… μπλεχτεί για τα καλά στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού, τη στιγμή βέβαια που αναπόφευκτα κάποιοι θα πέσουν…

Εξηγούμαστε: Το Ρέθυμνο και ο Ιωνικός, ισοβαθμούν στην 7η θέση, δηλαδή στη μέση του πίνακα. Ωστόσο, οι δυο της Θεσσαλονίκης, που μαζί με τον Κολοσσό, ισοβαθμούν στον πυθμένα, έχουν μόλις 2 βαθμούς λιγότερους!

Στη μέση δε, αυτών βρίσκονται οι Πανιώνιος, Λάρισα και… Ηρακλής (ο τρίτος της Θεσσαλονίκης).

Με άλλα λόγια… χαμός, καθώς ΟΚΤΩ συνολικά ομάδες, δεν νοιώθουν καθόλου, μα καθόλου σίγουρες, ότι θα αγωνίζονται και του χρόνου στα Ελληνικά «σαλόνια»!

Σε αναμονή για συγκλονιστικές μάχες μέχρι το τέλος!