Ένα ονειρεμένο καλοκαίρι για το… αύριο της κυπριακής καλαθόσφαιρας!

0

Η δουλειά που γίνεται τα τελευταία 4-5 χρόνια στο αναπτυξιακό κομμάτι της κυπριακής καλαθόσφαιρας είναι εξαιρετική και τα αποτελέσματα κάτι παραπάνω από εμφανή. Αποκορύφωμα το φετινό καλοκαίρι, όπου οι «μικρές» εθνικές ομάδες διέπρεψαν, πετυχαίνοντας απόλυτα τους στόχους τους.

 

Η αρχή έγινε με την Εθνική Κ16 Γυναικών, όπου τα κορίτσια της Δωρίνας Ιωαννίδου και της Γαλάτειας Αγιομαμίτη έκαναν… θραύση, κερδίζοντας με τον πλέον επιβλητικό τρόπο το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Γ’ Κατηγορίας και μαζί την πολυπόθητη άνοδο.

Τη σκυτάλη πήρε η Εθνική Κ18 Ανδρών, που έκανε ξέφρενη πορεία στην τρίτη τη τάξει κατηγορία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, με τον Ευρυπίδη Ανδρέου (συνεργάτης του ο Δημήτρης Μακρής) να εμπνέει ιδανικά του νεαρούς παίκτες του και να εξελίσσεται σε εξαιρετικό μαέστρο, με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, που φέρνει και τον προβιβασμό.

Ο επίλογος ήταν ιδανικός, με τους Κ16 Ανδρών του Μιχάλη Ματσεντίδη να αφήνουν πίσω τις αρχικές ήττες και να δείχνουν χαρακτήρα στα δύσκολα, πετυχαίνοντας την παραμονή τους στη Β’ Κατηγορία και μάλιστα καταλαμβάνοντας τη διόλου ευκαταφρόνητη 18η θέση.

Ετσι, λοιπόν, και οι τρεις εθνικές μας τη νέα χρονιά θα παίξουν στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία, κάτι που έχει πολλά χρόνια να ξανασυμβεί!