Επαγγελματική νίκη για την ΑΕΚ επί της Ομόνοιας

0

Χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα η νταμπλούχος Πετρολίνα ΑΕΚ κέρδισε την Ομόνοια με 83-77. Οι Λαρνακείς μπήκαν δυνατά από το πρώτο δεκάλεπτο και έκτισαν μια διψήφια διαφορά την οποία κράτησαν μέχρι το τελος χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

 

Ενδεικτικό της διαφοράς δυναμικότητας ότι οι γηπεδούχοι του Κουκούρη χρησιμοποίησαν και τους 12 καλαθοσφαιριστές που είχαν στην αποστολή μοιράζοντας έτσι το χρόνο για να διατηρήσει φρέσκους κάποιους βασικούς καλαθοσφαιριστές ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε γρήγορα αφού το αρχικό 5-4 έγινε 18-6 ενώ στη συνέχεια οι πράσινοι μείωσαν προσωρινά σε 20-14 με τους νταμπλουχους ν’απαντούν με νέο 7-0 για το 27-14 που ήταν και σκορ δεκαλέπτου.

Έκτοτε οι παίκτες του Κουκούρη δεν άφησαν τους φιλοξενούμενους να πλησιάσουν στο σκορ. Χωρίς να θέλξει με το μπάσκετ που έπαιξε και προσπαθώντας ως επί το πλείστον να κρατήσει τους παίκτες του φρέσκους ενσωματώνοντας παράλληλα τον Ντουρέν στην ομάδα κύλησε το υπόλοιπο παιχνίδι. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι άμυνες χαλάρωσαν με τους παίκτες του Παπαδόπουλου να βρίσκουν πιο εύκολα το δρόμο προς το καλάθι χωρίς να δείχνουν όμως την ίδια προσήλωση και στην άμυνα έκλεισαν το ημίχρονο στο 45-34.

Το παιχνίδι κυλούσε στον ίδιο ρυθμό ενώ εμείς περιμέναμε το καθιερωμένο πλέον ξέσπασμα της Ομόνοιας. Οι πράσινοι μας δικαίωσαν έστω και αργοπορημένα και με το σκορ στο 79-63

Το κείμενο ανανεώνεται…