Επιχείρηση… Γιώργος Στυλιανού

0

Tην περασμένη Τετάρτη στο ματς με τον Κεραυνό, η Πετρολίνα ΑΕΚ ηττήθηκε για πρώτη φορά στο κυπριακό πρωτάθλημα με τον Λίνο Γαβριήλ στον πάγκο της, παλεύοντας πάντως το παιχνίδι.

 

Μια κίνηση που προκάλεσε αίσθηση ήταν η απόφαση του Λίνου Γαβριήλ να ρίξει στα βαθιά τον Γιώργο Στυλιανού, ο οποίος έμεινε στο παρκέ για σχεδόν 3 λεπτά, δικαιώνοντας πανηγυρικά τον προπονητή του.

Ο 21χρονος γκαρντ / φόργουορντ αποτέλεσε μια χειμερινή επένδυση για το μέλλον. Αποκτήθηκε από τον Απόλλωνα, όπου έπαιζε ελάχιστα και δείχνει καλά στοιχεία, έχοντας βέβαια πάρα πολύ δρόμο μπροστά του να διανύσει για να μπορέσει να φτάσει σε υψηλό επίπεδο.

Όταν όμως ένας νεαρός παίκτης μπαίνει στη… φωτιά ενός ντέρμπι πρωτιάς και δείχνει μπασκετικό θράσος, σημειώνοντας 8 πόντους με 2/2 ελεύθερες βολές και 2/2 τρίποντα, τότε έχει τις προοπτικές για κάτι καλό στο μέλλον, αρκεί να παραμείνει προσηλωμένος στο στόχο του και να μην πάρουν τα μυαλά του αέρα.

Πάντως, ο μόνος τρόπος για να επανέλθει η κυπριακή καλαθόσφαιρα στα παλιά της επίπεδα, είναι να δίνονται ανάλογες ευκαιρίες σε ταλαντούχα παιδιά, που έχουν έστω μια προοπτική. Και η ΑΕΚ προτίθεται να κάνει τέτοιες κινήσεις, καθώς πέραν από το παρόν, ενδιαφέρεται και για το μέλλον της.