ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ Γ’ : Ε.Α.Κ, Nicosia Wizards και Pegasos ξεχωρίζουν, “χαμός” για το τελευταίο εισιτήριο της τετράδας

Σ’ένα από τα συναρπαστικότερα (και ποιοτικότερα) πρωταθλήματα των τελευταίων ετών της Γ’ Κατηγορίας βρισκόμαστε 2 (περίπου) στροφές πριν το τέλος με το ενδιαφέρον να βρίσκεται στα ύψη! 

 

Τρεις ομάδες δείχνουν να έχουν ξεχωρίσει και να βρίσκονται με το ενάμιση πόδι στην τετράδα. Πρόκειται για τις Ε.Α.Κ (7-1), Nicosia Wizards (6-1) και Pegasos Think Colour (6-0. Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά, αφού η Ε.Α.Κ με ρεκόρ 7-1 (μετά τη χθεσινοβραδινή νίκη επί των KINGS) είναι και μαθηματικά στην τετράδα (αφού ακόμη και αν κάνει 2 ήττες στους εναπομείναντες 2 αγώνες, οι ομάδες που την καταδιώκουν δε μπορούν να την προσπεράσουν αφού υπερτερεί σε ισοβαθμία και με τους SDC Knights και με την GZG). 

Η ομάδα των “Μάγων” Nicosia Wizards ηττήθηκε στην πρώτη αγωνιστική από την GZG με 46-39 και έκτοτε τρέχει ένα 6-0 με σπασμένα τα φρένα, με milestone την νίκη στο καλύτερο ίσως παιχνίδι μέχρι τώρα στην κατηγορία όπου λύγισε την Ε.Α.Κ με 71-68 (νίκη που μετρά διπλά αφού ευνοείται σε τυχόν ισοβαθμία). Έχουν να δώσουν ακόμη αγώνες με τον Χαλκάνωρα, τους SDC Knights και φυσικά το ντέρμπι κορυφής με τον Pegasos Think Colour και πιθανότατα με 1 νίκη να σφραγίσουν την τετράδα (θα ήθελαν να αποφύγουν τυχόν ισοβαθμία με GZG καθώς υστερούν). 

Ο Pegasos Think Colour παραμένει 1 από τις 2 αήττητες ομάδες όλων των κατηγοριών (η άλλη ομάδα είναι οι EUC Alumni Warriors BC) με ρεκόρ 6-0 και μόνο αν γίνουν πράγματα και θαύματα θα μείνει εκτός πλέι-οφ. Αγωνίζεται κατά σειρά με Απόφοιτους 2002, μετά έχει κολλητά τα ντέρμπι με Nicosia Wizards και Ε.Α.Κ ενώ για το τέλος το αναβληθέν παιχνίδι με τον Χαλκάνωρα. Λογικά δε θ’αντιμετωπίσει προβλήματα και θα παλέψει για την πρωτιά με Ε.Α.Κ και Wizards. 

Για το 4ο χρυσό εισιτήριο ερίζουν επί της ουσίας 3 ομάδες που δεν έχουν όμως τις ίδιες πιθανότητες. GZG (5-3), SDC Knights (4-2) και KINGS (3-4) είναι οι ομάδες που θα διεκδικήσουν την 4η θέση με τα σενάρια να είναι αρκετά. 

Η GZG που έμοιαζε να είναι η επικρατέστερη έκανε μία “κακή” ήττα από την ΕΘΑ BIG TEAM (που ήταν εκτός προγράμματος) ενώ έχασε καπάκι και από την Ε.Α.Κ και μπήκε σε περιπέτειες. Λίγο οι σημαντικές απουσίες (Λαμπριανίδη και Κτωρίδη) και λίγο η ήττα σοκ από την ΕΘΑ έβαλαν σε περιπέτειες την ομάδα του Δικηγορικού γραφείου. Ακολουθούν 2 παιχνίδια φωτιά με τους ΑΜΕΣΟΥΣ συνδιεκδικητές (KINGS και SDC Knights) ενώ πιθανότατα το τελευταίο ματς με τους Ίππότες θα κρίνει ΤΑ ΠΑΝΤΑ. 

Οι Knights έχουν δύο παιχνίδια λιγότερα από την GZG (με KINGS, Α.Ε Φυλακών, Wizards και GZG) και ενδεχομένως να χρειαστεί να κάνουν μόλις 2 νίκες (με προυπόθεση η 1 να είναι πάνω στην GZG) για να πάρει το εισιτήριο. Από την άλλη οι KINGS χρειάζονται μια υπέρβαση αφού πιθανόν να χρειαστούν το απόλυτο (3/3) για να υποσκελίσουν GZG και SDC Knights. 

Επί της ουσίας αυτές είναι οι 6 ομάδες που θα διεκδικήσουν τα 4 εισιτήρια της τετράδας αφού Απόφοιτοι 2002, Χαλκάνωρας, Κ.Ε.Π, ΕΘΑ BIG TEAM και Α.Ε Φυλακών βρίσκονται αρκετά πίσω στη βαθμολογία. 

Την επόμενη βδομάδα αναμένεται να ξεκαθαρίσει ακόμα περισσότερο το σκηνικό και θα επανέλθουμε με αναμεωμένα σενάρια και σταυρώματα ενόψει πλέι οφ… 

Μείνετε συντονισμένοι…

Green Bungalow