Εθνική Γυναικών Κ16: Σάββατο πρωΐ στην πρωτεύουσα της Μολδαβίας (photos)

0

Σάββατο πρωΐ στην πρωτεύουσα της Μολδαβίας και οι Κύπριοι στην πόλη αυξάνονται και ετοιμάζονται για το μεγάλο γεγονός της ημέρας, τον ημιτελικό αγώνα της Εθνικής μας απέναντι στην διοργανώτρια χώρα.

 

Η κερκίδα πλέον αποτελείται από δώδεκα παίκτες και ένα προπονητή, σύνολο δεκατρείς Κύπριοι οπαδοί που υπόσχονται πως θα κάνουν πολύ θόρυβο για να σπρώξουν τα κορίτσια μας στη νίκη – πρόκριση στον μεγάλο τελικό της Κυριακής.

Οι Κύπριοι λοιπόν αυτές τις μέρες έκαναν έντονη την παρουσία τους στο Κισινάου και γνώρισαν από πολλές πλευρές την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Μολδαβίας.

Το Κισινάου, μια πόλη με τεράστιους δρόμους στην ευθεία όπως όλες οι μεγαλουπόλεις της ανατολικής Ευρώπης, με τεράστιες πλατείες, πάρκα και λίμνες να κυριαρχούν παντού, έκανε εντύπωση για την ηρεμία και τη ξεγνοιασιά που εκπέμπει.

Το οδικό δίκτυο σε τέλειο επίπεδο όσον αφορά τις ώρες και τις διαδρομές αλλά με λεωφορεία που σε άλλες χώρες θα πήγαιναν για σιδερικά εδώ και πολλά χρόνια πριν.

Ίσως η πιο φθηνή χώρα της Ευρώπης, σου δίνει άνετα όλες τις επιλογές για να περάσεις το χρόνο σου με όποιο τρόπο εσύ θέλεις. Η νυκτερινή ζωή είναι σε έντονους ρυθμούς ενώ υπάρχουν πολλές επιλογές για shopping. Διακρίνεις εύκολα σε κάποιες περιοχές το πλούσιο ενώ ταυτόχρονα παντού επικρατεί το πολύ φτωχό.

Δεν γίνεται να έρθεις στην Μολδαβία και να μην πιεις κρασί αφού η χώρα είναι συνώνυμη με το καλό κρασί με αποκορύφωμα το περίφημο οινοποιείο της Cricova.

Από τουρισμό, οι Μολδαβοί σκίζουν! Βρήκαμε Ουαλούς, Σκωτσέζους και Μαλτέζους… κι αυτούς λόγω του τουρνουά. Γι αυτό άλλωστε σχεδόν όλοι δεν γνωρίζουν λέξη αγγλικά! Έλα όμως που οι Κύπριοι είναι πολυμήχανοι και τα καταφέρνουν;

Έχει ξημερώσει Σάββατο. Το ρολόϊ έχει ρυθμιστεί για καμπανάκι στις μία το μεσημέρι. Αυτό θα είναι το σύνθημα για την αναχώρηση για το γήπεδο, την FMF Arena στο χωριό Ciorescu, 40 λεπτά με το λεωφορείο έξω από το Κισινάου.

Στις 15.45 αρχίζει ο ημιτελικός απέναντι στην Μολδαβία… Αναμένεται αρκετός κόσμος. Το απόγευμα όμως δεν θα είναι εύκολο για τους Μολδαβούς. Οι δεκατρείς Κύπριοι πέρασαν από την Cricova, ήπιαν το κρασάκι τους και είναι πανέτοιμοι για την μάχη της κερκίδας.

Πιστεύουμε στα κορίτσια μας, πιστεύουμε στην ομάδα μας! Όλοι και όλες θα πρέπει να το πιστέψουμε και με αποφασιστικότητα, να προσπαθήσουμε μαζί  για τη νίκη – πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Όσοι δεν είστε εκεί, ραντεβού στις 15.45 στους υπολογιστές για το playbyplay της FIBA από την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.