Εθνική Κύπρου: Η επόμενη ημέρα της ήττας από το Λουξεμβούργο

0

Η Κύπρος ηττήθηκε από το Λουξεμβούργο στην τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ και έμεινε εκτός της δεύτερης φάσης. Θα έχει όμως μια δεύτερη ευκαιρία στην τρίτη φάση των προκριματικών. Ο Αντώνης Κατσαρός αναλύει.

Δυστυχώς η ήττα της Κύπρου από την εθνική Λουξεμβούργου στέρησε έναν όμιλο από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στον οποίο θα ήταν ανταγωνιστικό. Συγκεκριμένα, αν η Κύπρος περνούσε στην δεύτερη φάση θα αντιμετώπιζε την Αυστρία και τη Μεγάλη Βρετανία. Δυστυχώς Κύπρος και Ελβετία έκαναν «δώρο» αυτόν τον όμιλο στην Αρμενία…

Τι μέλη γενέσθαι όμως για τη Κύπρο; Η Εθνική μας ομάδα μεταφέρεται στον τρίτο προκριματικό, στον οποίο θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία, μαζί με όλες τις ομάδες που αποκλείστηκαν από αυτή τη πρώτη φάση (δηλαδή Αλβανία, Λουξεμβούργο, Σλοβακία και Ελβετία). Αυτές οι πέντε, μαζί με τις υπόλοιπες οκτώ που δεν θα προκριθούν από τη δεύτερη φάση, θα συγκροτήσουν τέσσερεις ομίλους από τους οποίους θα προκριθεί μόνο ο πρώτος από τον κάθε ένα.

Οι όμιλοι της δεύτερης φάσης είναι:

Α’ όμιλος: Λευκορωσία, Δανία, Σουηδία

Β’ όμιλος: Κόσοβο, Σκόπια, Ρουμανία

Γ’ όμιλος: Βέλγιο, Πορτογαλία, Ισλανδία

Δ’ όμιλος: Αυστρία, Αρμενία, Μεγάλη Βρετανία

Τα παιχνίδια για τον τρίτο προκριματικό θα ξεκινήσουν τον Αύγουστο του 2019. Λίγο πιο πριν θα έχουμε μάθει τους ακριβείς αντιπάλους της Εθνικής μας, όπου θα προκύψουν με κλήρωση.