Εξήγησε το λόγο του πανηγυρισμού του ο Στεφ Κάρι! (vid)

O Στεφ Κάρι έχει βάλει μερικά τεράστια σουτ και πανηγυρίζει χτυπώντας το στήθος του και δείχνοντας τον ουρανό. Ο σταρ του Όκλαντ εξηγεί γιατί το κάνει αυτό…

 

Είναι σχεδόν αδύνατον κάποιος που έχει δει έστω και μια φορά τους Ουόριορς ή έστω ματς από εκείνους να μην έχει προσέξει τον ιδιαίτερο πανηγυρισμό του Στεφ Κάρι.

Πολλά… περίεργα συμβαίνουν στα αμερικάνικα παρκέ, αλλά ένα από τα πιο χαρακτηριστικά είναι όταν ο «killer» των Πρωταθλητών βάζει ένα σουτ, να χτυπά το στήθος του και να δείχνει τον ουρανό.

Ο ίδιος έχει αποκαλύψει τον λόγο που το κάνει αυτό, την ίδια κίνηση ακριβώς κάνει και η μητέρα του στις κερκίδες, ενώ και η μικρή του κόρη συμμετέχει στο… τελετουργικό.

Αλλά από που προήλθε ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς πανηγυρισμούς στο ΝΒΑ; O Στεφ έχει αποκαλύψει αυτή την ιστορία, πως ξεκίνησε και τι σημαίνει για εκείνον…

«Γυρνώντας τον χρόνο πίσω φτάνουμε στην πρώτη μου χρονιά στο κολέγιο, όταν εγώ και η μαμά μου το ξεκινήσαμε αυτό. Κάθε φορά, μετά το τέλος του εθνικού ύμνου, την έβρισκα στις κερκίδες και κάναμε το συνθηματικό μας.

Βασικά αυτό που σημαίνει είναι, ‘ας έχεις μια καρδιά για τον Θεό’. Μου θυμίζει γιατί παίζω το παιχνίδι και παράλληλα από που προέρχεται η δύναμη μου. Ξεκίνησα να το κάνω μόνο για την μητέρα μου και μετά έγινε… κάτι. Μετά από κάθε παιχνίδι, μετά από κάθε εύστοχο σουτ μου. Είναι κάτι που με κρατά προσγειωμένο».