Γ. Κυπριανού στο CB: “Γιατί δημιουργήσαμε γυναικεία ομάδα στην ΕΘΑ…”

51

Η ΕΘΑ είναι ένα από τα πλέον ιστορικά σωματεία της κυπριακής καλαθόσφαιρας και πέραν των μεγάλων επιτυχιών του αντρικού τμήματος, διαπρέπει και στις υποδομές τόσο στα αντρικά, όσο και στα γυναικεία… μονοπάτια, ενώ από τη νέα σεζόν, θα κάνει μεγάλο άνοιγμα στη γυναικεία καλαθόσφαιρα.

 

Η ομάδα της Έγκωμης μας εξέπληξε ευχάριστα, καθώς αποφάσισε να δημιουργήσει τμήμα Γυναικών που θα λάβει μέρος στο Πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας και ο εκ των ογκόλιθων και πρωτεργατών αυτής της προσπάθειας, Γιώργος Κυπριανού, μίλησε στο Cyprusbasket.net για τις πρώτες σκέψεις και τη φιλοσοφία που υπάρχει σε αυτό το νέο βήμα που ετοιμάζεται να λάβει “σάρκα και οστά”…

Αναλυτικά όσα μας είπε:

“Η ενεργοποίηση της Γυναικείας ομάδας άρχισε να μπαίνει στις σκέψεις μας από την περσινή χρονιά. Δεν έγινε γιατί δεν είμασταν έτοιμοι. Φέτος, είμαστε πλέον έτοιμοι και πήραμε την απόφαση να προχωρήσουμε μπροστά.

Από το 2011 όπου και ξεκίνησε η νέα προσπάθεια του Σωματείου στις υποδομές μέχρι και σήμερα, βάλαμε τον πήχη ψηλά σε όλα τα επίπεδα των Αναπτυξιακών Πρωταθλημάτων, καθιερώνοντας τις Γυναικείες ομάδες της ΕΘΑ ως άκρως ανταγωνιστικές και σίγουρα στις καλύτερες ομάδες της Κύπρου.

Η φυγή πολλών παικτριών μας για σπουδές στο εξωτερικό ήταν ένας από τους σημαντικούς παράγοντες που μας κρατούσε στην αναμονή. Οι συνθήκες όμως ωρίμασαν και έφτασε η χρονιά που πολλοί ανάμεναν όλο αυτό το διάστημα, τα τελευταία χρόνια. Σε μια περίοδο όπου η Γυναικεία Καλαθόσφαιρα φαίνεται να κάνει σταθερά βήματα μπροστά, η ΕΘΑ φωνάζει και αυτή παρούσα.

Η σοβαρή δουλειά και οργάνωση στις υποδομές του Γυναικείου τα τελευταία χρόνια, η σταθερότητα και το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί, δεν άφησαν ασυγκίνητους πολλούς ανθρώπους. Κερδίσαμε τον σεβασμό και σήμερα νιώθουμε ότι ανταμειβόμαστε.

Μετά την απόφαση για την ενεργοποίηση της Γυναικείας ομάδας, ο πρώτος μας στόχος ήταν να επιλέξουμε τον κατάλληλο άνθρωπο για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Η επιλογή της κόουτς Σκεύης Γεωργίου δεν ήταν καθόλου τυχαία και προσμένουμε σε μία επιτυχημένη συνεργασία.

Η Γυναικεία ομάδα θα έχει ως πρώτιστο στόχο μια αξιοπρεπή παρουσία στο Πρωτάθλημα. Αυτό για μας μεταφράζεται σε μια ανταγωνιστική παρουσία μιας οργανωμένης ομάδας μέσα από ομαδικό πνεύμα και σκληρή δουλειά.

Με την δημιουργία της Γυναικείας ομάδας, άμεσα δημιουργούνται και οι προϋποθέσεις για ευκαιρίες σε παίκτριες των υποδομών για άνοδο και ενσωμάτωση στο πιο ψηλό επίπεδο. Τα μάτια όλων θα είναι ανοικτά προς τις υποδομές για ανέλιξη των ταλέντων. Τα βήματα που θα γίνουν και σε αυτή την περίπτωση θα είναι σταθερά και όχι βεβιασμένα.
Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα που έρχονται από πολλές μεριές και τεράστιο το ενδιαφέρον γι’ αυτή μας την προσπάθεια στην ΕΘΑ. Πολύ σύντομα θα είμαστε έτοιμοι για ανακοινώσεις.”