Γαβριήλ: “Με πάθος και καρδιά”

0

Άλλη μια δύσκολη αποστολή, ένας ακόμη θρίαμβος! Η Πετρολίνα ΑΕΚ νίκησε την ισχυρή Γκάσινγκ, αλλά και τα προβλήματά της, παίρνοντας τη βαρυσήμαντη νίκη που τη φέρνει κοντά στην πρόκριση στους “16” του FIBA Europe Cup…

 

Ο Λίνος Γαβριήλ είχε να διαχειριστεί μια δύσκολη κατάσταση, όμως στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, καθοδήγησε εξαιρετικά τους παίκτες του και στο τέλος πανηγύρισαν όλοι μαζί τον θρίαμβο. Ο Κύπριος τεχνικός έδωσε το στίγμα του, αναφερόμενος στα συστατικά της επιτυχίας, ενώ έπλεξε το εγκώμιο των παικτών του και του κόσμου της ομάδας της Λάρνακας, που έδωσε ρεσιτάλ στο Κίτιον.

Για το τι έγινε στο παιχνίδι: “Ήταν πολύ σημαντική νίκη με τον τρόπο που επιτεύχθηκε. Τα παιδιά υπερέβαλαν εαυτό για να καλύψουν και το κενό του Πρίμοζ. Ειδικά ο Τρισόκκας ήταν συγκλονιστικός. Ο Παλάλας, ο Παντελή και ο Πέτροβιτς έπαιζαν τραυματίες και έκαναν μεγάλη προσπάθεια να βγάλουν το παιχνίδι. Η επιτυχία ανήκει στους παίκτες. Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές. Όλοι οι υπόλοιποι, ο καθένας από το πόστο του, τους πιέζουμε, τους δίνουμε κίνητρα και τους βοηθάμε να αποδώσουν στο επίπεδο που πραγματικά μπορούν. Οι μέχρι τώρα επιτυχίες της ομάδας αποκτούν μεγαλύτερη αξία εάν αναλογιστεί κανείς ότι αγωνιζόμαστε με 4 ξένους και Κύπριους, που οι περισσότεροι θεωρούσαν ότι λόγω ηλικίας είναι τελειωμένοι. Αλλά κάθε άλλο, παίζουν με πάθος και καρδιά. Είναι παλικάρια και παρασύρουν και τους υπόλοιπους. Με όλο το σεβασμό στις προηγούμενες επιτυχίες των κυπριακών ομάδων, τότε υπήρχαν 10 ξένοι και Κύπριοι σε ηλικία 20-25 ετών. Αυτό που κάνουν τα παιδιά τώρα είναι πέρα από κάθε προσδοκία και είμαι περήφανος για όλους τους παίκτες μου. Δεν πετύχαμε τίποτα ακόμη. Υπάρχει πολύς δρόμος και πρέπει να μείνουνε προσγειωμένοι και να δουλέψουμε πιο σκληρά να διορθώσουμε τα πολλά λάθη που ακόμα έχουμε στο παιχνίδι μας. Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας στήριξε και χωρίς αυτούς δεν θα κερδίζαμε αυτά τα ματς. Ευχαριστούμε όλους όσους βοηθάνε την ομάδα να λειτουργεί με τον τρόπο που λειτουργεί, στηρίζοντας τη σκληρή δουλειά και δημιουργώντας μέσα από μια υγιή ατμόσφαιρα ένα πολύ καλό κλίμα. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου, στο προπονητικό και ιατρικό τιμ που κάνουν καταπληκτική δουλειά και χωρίς αυτούς το έργο μας θα ήταν πολύ δύσκολο. Κερδίσαμε για την Λάρνακα και για την Κύπρο. Η πρόκριση είναι ακόμη ανοικτή και απαιτείται σοβαρότητα για να επιτευχθεί”.

Για τα κλειδιά της νίκης κόντρα στους Αυστριακούς και τη συνέχεια: “Η άμυνα και τα ριμπάουντ μας έδωσαν την νίκη. Στην επίθεση ήμασταν μέτριοι. Χάσαμε πολλά ανοικτά σουτ λόγω και της κούρασης από την υπερπροσπάθεια του αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ. Θα επανέλθουμε και σε αυτό το κομμάτι μέσα από την ξεκούραση και την σκληρή δουλειά. Στο μυαλό μας τώρα υπάρχει μόνο η Ομόνοια, ένα πολύ δύσκολο ματς”.

Balla.com.cy