Γιώργος Παλάλας: Κάτι σαν διασταύρωση… λέοντα και αλεπούς!

0

Όπως αναφέραμε και πρωτύτερα, τα σημερινά μας αφιερώματα για τους παλιούς παίκτες είναι δύο και ο λόγος, είναι επειδή οι Γιώργος Παλάλας και Χρίστος Στυλιανίδης, θα είναι αντίπαλοι ως προπονητές για ΑΕΛ και Κεραυνό αντίστοιχα στον σημερινό τελικό του κυπέλλου Γυναικών.

Minerva
 

Αρχίζουμε με το Γιώργο Παλάλα (λόγω του ότι ο ορισμός του γηπεδούχου για το σημερινό τελικό, αναφέρει την ομάδα του, την ΑΕΛ), που είναι και ο πιο πρόσφατος παίκτης που αποχώρησε από την ενεργό δράση, σε σχέση με όσους… θυμηθήκαμε ως σήμερα.

Όπως λοιπόν αναφέραμε και στον τίτλο, ο Γιώργος Παλάλας αποτέλεσε έναν συνδυασμό λέοντα και αλεπούς!

Για το περί λέοντα προσωνύμιο, δε νομίζουμε ότι χρειάζεται και αρκετή ανάλυση.

Παρότι η ΑΕΛ, δεν ήταν και η μοναδική ομάδα στην οποία αγωνίστηκε (Απόλλωνας και ΑΕΚ, ήταν οι κατά σειρά άλλες ομάδες όπου έπαιξε στην Κύπρο), εν τούτοις δεν δίστασε ποτέ να δηλώσει την αγάπη και την προσήλωση του για τη «βασίλισσα»!

Όσο για την… αλεπού;

Το ταλέντο που ανέδειξε μέσα από τα όσα έπραξε εντός των τεσσάρων γραμμών, ξεκινούσαν και τελείωναν στο μυαλό και ο Γιώργος Παλάλας τα εκμεταλλεύτηκε χάριν στη δομή που ήταν χτισμένο το κορμί του.

Ευλύγιστος ως παίκτης, πολύ δύσκολα μπορούσε να αντιμετωπισθεί και εξ` ίσου δύσκολα υπέπιπτε σε λάθος.

Τα δε μακριά του χέρια, ανάγκασαν πολλές φορές τους αντιπάλους τους να ψάχνουν το… πορτοφόλι τους, με ξεκάθαρη βέβαια την έννοια!

Ήξερε και πότε να πασάρει και πότε να εκτελέσει και όσον αφορά τα όσα κατάφερε να κάνει, οι αναφορές ήταν βέβαια κάτι παραπάνω και από πάμπολλες!

Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος, που καθιερώθηκε στη συνείδηση άπαντων στο χώρο της Κυπριακής καλαθόσφαιρας, σαν ένας εκ των κορυφαίων Κύπριων παικτών, όλων των εποχών!

Δεν υπερβάλλουμε…