Η ΑΕΛ είναι πάλι εδώ και δεν φοβάται κανέναν!

0

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να ‘ναι σύμπτωση! Όταν η ΑΕΛ πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Κεραυνού Στροβόλου, κάποιοι μίλησαν για… φωτοβολίδα. Θεωρούσαν πως ήταν μια έκπληξη λόγω άγνοιας κινδύνου… Διαψεύστηκαν!

 

Η “βασίλισσα” άνηκε διαχρονικά στην ελίτ της κυπριακής καλαθόσφαιρας κι εκεί επιστρέφει σιγά-σιγά. Ο κόσμος της έχει ζήσει τίτλους, επιτυχίες, ευρωπαϊκές διακρίσεις και σταδιακά το παρελθόν που έμοιαζε μακρινό, θα αρχίσει να έρχεται κοντά. Οι άνθρωποί της έχουν υπομονή και δεν θέλουν να βιάζονται. Έκαναν την κίνηση-ματ δίνοντας τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας στην άλλοτε… αλεπού των παρκέ, Μίκαελ Κοχ, ο οποίος κάνει εξαιρετική δουλειά και ήδη έχουν αρχίσει να φαίνονται κάποια πρώτα αποτελέσματα.

Όταν επιστρέφεις στην Α’ Κατηγορία και έπειτα από δύο αναγνωριστικές αγωνιστικές, όπου ουσιαστικά είσαι ακόμα σε περίοδο προετοιμασίας (άργησε να σχηματίσει πλήρως το ρόστερ), περνάς από την έδρα του Κεραυνού και χάνεις στην παράταση στο Κίτιον όντας στο τέλος της κανονικής διάρκειας μπροστά στο σκορ, σίγουρα κάτι σπουδαίο πάει να γίνει.

Δυνατότητες υπάρχουν μεγάλες. Σε πρώτη φάση σχηματίζει ένας καλός κυπριακός κορμός, με έμπειρους παίκτες, αλλά και πιο νεαρά παιδιά, σε συνδυασμό με ποιοτικούς ξένους παίκτες, οι οποίοι θα ανεβάσουν τις… μετοχές τους με την παρουσία που έχουν. Η ΑΕΛ βαδίζει στο σωστό δρόμο. Όπως τονίσαμε, κι άλλες φορές, δεν θα πέσει στην… παγίδα να πάει από τώρα για πρωτάθλημα. Υπάρχει τριετές πλάνο και όλα προχωρούν ιδανικά, σταθερά και με υγεία σε όλους τους τομείς, χάρη στην παρουσία της διοίκησης Λοϊζίδη-Χριστοδούλου…

H επιλογή του Μίκαελ Κοχ ήταν εξαιρετική. Είναι ένας άνθρωπος με απίστευτες παραστάσεις σε επίπεδο Euroleague σαν παίκτης, δίπλα σε τεράστιους προπονητές. Είναι πανέξυπνος και έχει δείξει ήδη καλά στοιχεία στη Γερμανία και σαν κόουτς. Ήδη δικαιώνει όσους τον επέλεξαν, έχοντας στο πλευρό του και έναν πολύ καλό assistant σαν τον Δημήτρη Σαρίκα, ο οποίος εργαζόταν μέχρι πρότινος με επιτυχία στην Αυστρία.