Η επόμενη μέρα στον ΑΠΟΠ και το “στοίχημα” με Ασωνίτη

0

Το Cyprusbasket.net κάνει απολογισμό του restart του ΑΠΟΠ και αποκαλύπτει τις σκέψεις και τα πλάνα που υπάρχουν για την επόμενη μέρα που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πιθανότατα στην Α’ Κατηγορία…

 

Η πρώτη απόπειρα ήταν διδακτική και αποτελεί παρακαταθήκη για τη συνέχεια. Ο πρόεδρος Χρίστος Μιχαήλ με μεγάλες οικονομικές υπερβάσεις βοήθησε να βγει εις πέρας η σεζόν και παρέδωσε στη συνέχεια τη σκυτάλη στον μέχρι τότε αντιπρόεδρο, Σωτήρη Γεωργιάδη, ο οποίος επίσης έπαιξε καταλυτικό ρόλο τόσο στην οικονομική στήριξη, όσο και στη δύσκολη καθημερινότητα, μαζί φυσικά και με άλλα μέλη της διοίκησης. Το περασμένο καλοκαίρι αποφασίστηκε να γίνει restart, με την ομάδα να μην κατεβαίνει στην πρώτη τη τάξει κατηγορία, δίνοντας έμφαση στην ακαδημία, με την επίτευξη της τοποθέτησης παρκέ στο 1ο Λύκειο Πάφο να αποτελεί τη μεγαλύτερη επιτυχία. Ο Γιάννης Λίβανος αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία, αφήνοντας πίσω του σοβαρό έργο και τη θέση του ανέλαβε ο Μάρκος Ασωνίτης. Κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού, λόγω των προσπαθειών των μελών του ΔΣ για εξεύρεση χορηγών, υπήρξε πρόταση για αλλαγή ηγεσίας και ανέλαβε ο Χάρης Νικολαΐδης, ο οποίος με σωστό προγραμματισμό, έμφαση στη λεπτομέρεια και μεθοδική δουλειά, διατηρεί την ομάδα σε εύρρυθμη λειτουργία και υψηλό επίπεδο.

Όλα κύλησαν όπως τα είχαν σχεδιάσει οι διοικούντες το παφίτικο σωματείο. Η ομάδα κυριάρχησε πλήρως στην Β1 Κατηγορία, κατακτώντας επιβλητικά το Κύπελλο απέναντι στην σκληροτράχηλο Αχιλλέα Καϊμακλίου, ενώ η απόλυτα επιτυχημένη χρονιά έκλεισε με το πρωτάθλημα (3-1 στους τελικούς με τους Καϊμακλιώτες) που σήμανε και το double. Το σημαντικότερο; Κατάφερε να κρατήσει τον κόσμο του στο γήπεδο, κι αυτό είναι που προκαλεί χαμόγελα και αισιοδοξία για το μέλλον, καθώς κάποιοι είχαν “προβλέψει” πως με την κάθοδο στη 2η κατηγορία, το κλειστό θα άδειαζε.

Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος Κ18 Ανδρών. Όλα έβαιναν εξαιρετικά με 23 νίκες, στα ισάριθμα πρώτα παιχνίδια, όμως ο σοβαρός τραυματισμός του εκ των ηγετών, Γιώργου Πορφυρίδη, αποδυνάμωσε σημαντικά τους Παφίτες, που έπεσαν στα ημιτελικά πάνω στον εξαιρετικό, μετέπειτα τροπαιούχο, Κεραυνό και έμειναν εκτός συνέχειας, κερδίζοντας πάντως τις εντυπώσεις με τη συνολική παρουσία τους καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς. Αυτό που μένει είναι η φοβερή αξιοποίηση του 17χρονου Χαράλαμπου Δημητρίου, ο οποίος πέραν των ηγετικών του εμφανίσεων στο εφηβικό, ο Ασωνίτης τον έχρισε πρωταγωνιστή στο αντρικό, όντας μάλιστα πρώτος σκόρερ στους τελικούς με τον Αχιλλέα, με το κοινό μας να τον αναδεικνύει μακράν MVP στο poll που διοργανώσαμε!

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ
Τι επιττάσσει η επόμενη μέρα; Πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η παραμονή του Μάρκου Ασωνίτη, που φαίνεται πως θα επιτευχθεί, αρκεί να οριστικοποιηθεί η επιστροφή των νταμπλούχων της Β’ Κατηγορίας στα μεγάλα σαλόνια, που σύμφωνα με πληροφορίες του Cyprusbasket.net είναι σχεδόν δεδομένη έπειτα από την ενέργειες της διοίκησης Νικολαΐδη για την ανεύρεση των οικονομικών πόρων που απαιτούνται. Το πλάνο δεν θα περιλαμβάνει… τρέλες, αλλά σταθερά και σίγουρα βήματα, με βασικό άξονα την παρουσία παικτών από τις υποδομές στην αντρική ομάδα (πέραν των Δημητρίου-Πορφυρίδη, στο αντρικό ήταν και οι Γιώργος Νικολαΐδης, Παναγιώτης Τζιώλης), αλλά και γενικά Παφιτών ικανών να βοηθήσουν στο ρόλο του ο καθένας. Οι σκέψεις θα μετουσιωθούν σε πράξεις και κορύφωση του αρχικού σχεδιασμού, όταν “κλειδώσει” οριστικά και αμετάκλητα η αποδοχή της ανόδου στην Α’ Κατηγορίας και η ανανέωση της συνεργασίας με τον προπονητή.

Η περαιτέρω επέκταση και ενδυνάμωσης της ακαδημίας παραμένει ψηλά στην ατζέντα και το camp (24-29 Ιουνίου) που έρχεται με guest star τον σπουδαίο Βασίλη Φραγκιά, αλλά και σημαντικούς Κύπριους προπονητές (Τόνυ Κωνσταντινίδης, Χριστόφορος Λειβαδιώτης, Κάλια Παπαδοπούλου, Μιχάλης Ματσεντίδης, Ευρυπίδης Ανδρέου, Γιώργος Παλάλας). Αξίζει να σημειωθεί πως έχουν προχωρήσει κι άλλες σημαντικές κινήσεις, όπως η νέα έδρα και η δημιουργία του καφέ του σωματείου, το οποίο αποτελεί πόλο έλξης και σημείο αναφοράς τόσο για τη νεολαία, όσο και για τους παλιότερους φιλάθλους του σωματείου.