Η ΕΘΑ ενεργοποιεί το γυναικείο της τμήμα!

305

Η γυναικεία καλαθόσφαιρα αποτελεί άμεση προτεραιότητα για την ΚΟΚ και τα πράγματα φαίνεται πως αλλάζουν σημαντικά μετά την απαξίωση που υπήρξε. Πέρυσι, είχαμε την ένταξη του ΑΠΟΠ, της Αναγέννησης Γερμασόγειας και του Άρη Λεμεσού, με τις τρεις ομάδες να βασίζονται σε νεαρά κορίτσια, ενώ πρόσφατα έγινε γνωστή η ενσωμάτωση της Ανόρθωσης. Πλέον, ήρθε η σειρά της ΕΘΑ!

 

Όπως αποκάλυψε το διοικητικό στέλεχος του σωματείου, Γιώργος Κυπριανού, στο 11ο επεισόδιο CBF PODCASTS με τον Αντώνη Κατσαρό, η ομάδα της Έγκωμης αποφάσισε να κάνει ξανά ενεργό μετά μια ολόκληρη δεκαετία το τμήμα Γυναικών, έχοντας ως άμεση προτεραιότητα την ανάδειξη των νεαρών παικτριών που πρωταγωνιστούν στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα και αρκετά εξ΄ αυτών περνάνε από τις “μικρές” εθνικές ομάδες.

Η ΕΘΑ αναβαθμίζεται διαρκώς. Δεν αρκείται στην πλούσια ιστορία της. Το αντρικό παραμένει σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο (φέτος κατέκτησε το Super Cup κι έφτασε μέχρι την ημιτελική φάση του πρωταθλήματος), το γυναικείο ανοίγει τα “φτερά” του, η ακαδημία και τα αγωνιστικά τμήματα διαπρέπουν, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και την BIG TEAM (τμήμα ενηλίκων), που συμμετέχει στο Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα Λευκωσίας!