Η κρίσιμη 28η Ιουνίου για την Εθνική Κύπρου

0

Θα μου πείτε «αφού την 1η Ιουλίου αγωνίζεται η Κύπρος με το Λουξεμβούργο». Σωστά, όμως τρεις ημέρες πριν διεξάγονται δύο παιχνίδια που συνδέονται άμεσα με την Κύπρο και θα κρίνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα που θα χρειαστεί η Κύπρος απέναντι στο Λουξεμβούργο την 1η Ιουλίου.

Ας ξεκινήσουμε από το άμεσα συνδεδεμένο με τη χώρα μας παιχνίδι, αυτό ανάμεσα στο Λουξεμβούργο και τη Πορτογαλία. Η λογική λέει πως οι φιλοξενούμενοι την 28η Ιουνίου, θα πάρουν το διπλό και θα παραμείνουν στη κορυφή του ομίλου, αφήνοντας ουσιαστικά τελευταίο τον επόμενο αντίπαλο της Εθνικής μας. Αν όμως γίνει η έκπληξη και οι γηπεδούχοι επικρατήσουν, τότε όχι μόνο ανοίγει ο δρόμος της πρωτιάς για τη χώρα μας, αλλά βάζει και τους αντιπάλους μας στο κόλπο της πρόκρισης! Ας μην ξεχνάμε ότι το Λουξεμβούργο δυσκόλεψε αφάνταστα τη Πορτογαλία στο πρώτο παιχνίδι, όπου οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν την παράταση για να επικρατήσουν με το τελικό 91-85. Άρα σε περίπτωση νίκης του Λουξεμβούργου θα δημιουργηθεί ένα απίστευτο μπέρδεμα στον όμιλο. Βέβαια, επαναλαμβάνω πως η λογική μιλάει για νίκη της Πορτογαλίας.

Το άλλο παιχνίδι της 28ης Ιουνίου που αφορά έμμεσα τη χώρα μας, είναι αυτό ανάμεσα στη Δανία και την Αρμενία για τον Β’ όμιλο αυτής της προκριματικής φάσης. Οι Δανοί έχουν δύο στα δύο στον όμιλο, καθώς επικράτησαν της Αρμενίας εκτός έδρας (στη παράταση) και ακολούθησε η εύκολη νίκη επί της Αλβανίας (82-69). Οι Αρμένιοι έχουν επικρατήσει δύο φορές της Αλβανίας και έχασαν από τη Δανία. Αν λοιπόν η Δανία πάρει τη νίκη, τότε κατακτά τη πρώτη θέση του ομίλου και πηγαίνει σε ένα τελευταίο αδιάφορο παιχνίδι με την Αλβανία. Υπάρχει όμως ένα σενάριο που λέει πως αν η Αρμενία κερδίσει μέσα στη Δανία, με μια διαφορά μεγαλύτερη από αυτή που έχασε στο πρώτο παιχνίδι (άνω των 7 πόντων δηλαδή) και στη συνέχεια η Δανία πάει στην Αλβανία και κερδίσει με μια άνετη διαφορά, τότε θα προκριθούν και οι δύο ομάδες του ομίλου. Ανησυχητικό σενάριο που ελπίζουμε να μην επιβεβαιωθεί.

Έτσι, όπως καταλαβαίνετε, την 28η Ιουνίου θα μείνουμε κολλημένοι πάνω στις οθόνες μας για να μάθουμε τι θα γίνει στα δύο αυτά κρίσιμα παιχνίδια…