Κ16 Ανδρών: Η μαγική τριπλέτα της υπέρβασης

0

Ποιος θα περίμενε, άραγε, ότι η Εθνική Κύπρου Κ16 Ανδρών θα ξεκινούσε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα β’ κατηγορίας που διεξάγεται στο Σαράγιεβο της Βοσνίας Ερζεγοβίνης με μια τόσο μεγάλη νίκη; Οι αθλητές μας και οι προπονητές τους το πίστεψαν και κατάφεραν να υποτάξουν την ισχυρή Ουγγαρία, μπαίνοντας ιδανικά στην εξαιρετικά ανταγωνιστική διοργάνωση.

Ο Μιχάλης Ματσεντίδης και ο συνεργάτης του, Λούης Σιακαλλής, δούλεψαν σκληρά με τα παιδιά καθόλη τη διάρκεια της σεζόν και δημιουργήθηκε ομοιογένεια και καλή αμυντική λειτουργία, όπως μαρτυρά και το παθητικό των μόλις 58 πόντων κόντρα στους Ούγγρους. Παράλληλα, στην επίθεση υπήρξε μια εξαιρετική τριπλέτα που έκανε τη διαφορά και έδινε λύσεις όταν η μπάλα “έκαιγε”, χωρίς φυσικά να υστερήσουν οι υπόλοιποι.

Ο Αινέας Γιουνγκ, ο οποίος πρόσφατα αποχώρησε από τον Όλυμπο Αγλαντζιάς, κάνοντας το μεγάλο άλμα στη Γερμανία, ήταν ο κυρίαρχος των αιθέρων, πραγματοποιώντας ένα μεγαλοπρεπές νταμπλ-νταμπλ με 25 πόντους (10/12 σουτ δύο πόντων) και 12 ριμπάουντ, ενώ άξιοι συμπαραστάτες του ήταν οι Φίλιππος Τίγκας (πρόσφατα υπέγραψε στην ΑΕΚ Αθηνών) και Γιώργος Πορφυρίδης (πέρυσι πήρε σημαντικό ρόλο στην πρώτη κατηγορία με τον ΑΠΟΠ) με 16 και 15 πόντους, αντίστοιχα.

Δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει η συνέχεια της διοργάνωσης. Σίγουρα, πάντως, οι διεθνείς μας μπορούν να κοιτάξουν τους πάντες στα μάτια και να διεκδικήσουν πέραν από την παραμονή, που είναι και ο βασικός στόχος, ένα καλό πλασάρισμα.

Ταλέντο υπάρχει, η ομάδα έχει αποκτήσει αρχές και μπορούμε να ονειρευόμαστε!