Καλάθης-Φριντέτ σαν να λέμε Σέρχι-Ντε Κολό

0

Ο Τόλης Κοτζιάς γράφει για το σούπερ περιφερειακό δίδυμο του Παναθηναϊκού, που θυμίζει σε πολλά το μέχρι πρότινος της πρωταθλήτριας Ευρώπης ΤΣΣΚΑ.

Physio Home
 

Πολλά θα πούμε, πολλά θα πείτε. Πολλά θα γράψουμε, πολλά θα γράψετε (στα social media). Οπως σε κάθε περίπτωση, έτσι και τώρα, όλα θα φανούν στο παρκέ. Στον μοναδικό δίκαιο κριτή. Εκεί ξεχωρίζουν οι καλοί από τους κακούς. ‘Η αν θέλετε οι καλύτεροι από τους καλούς και πάει λέγοντας.

Από το πρωί έχω ακούσει και έχω διαβάσει χίλια πράγματα για τον Τζίμερ Φριντέτ, που βάζει στο ρόστερ του ο Παναθηναϊκός. Για το αγωνιστικό κομμάτι έχουμε αναφερθεί (https://www.sdna.gr/mpasket/euroleague/article/615522/ti-einai-o-frintet-enas-pio-logikos-maik-tzeims), πράγματα, που ακολούθως πάνω, κάτω επανέλαβαν οι άνθρωποι, που τον ξέρουν πολύ καλύτερα, όπως οι κόουτς Γιάννης Χριστόπουλος και Γιάννης Καλαμπόκης (τον αντιμετώπισαν στην Κίνα). Και όπως άλλωστε αναφέραμε, όλα θα φανούν στο παρκέ. Ο, τι και να πούμε και να γράψουμε εμείς, όχι ότι δεν έχει ουσία, αλλά οι πράξεις είναι πάντα εκείνες, που μετράνε.

Σε αυτό, όμως, που είμαι κάθετα αντίθετος είναι στα περί «βόμβας»: «Ποια βόμβα ρε αδερφέ; Στην Κίνα έπαιζε τα τρία τελευταία χρόνια» είναι ένα από αυτά, που μου έχουν μεταφερθεί από το πρωί.

Είπαμε: είμαι κάθετος σε αυτό. Η μεταγραφή του Φριντέτ είναι και παραείναι «βόμβα». Ενα πράγμα χρειάζεται να παραθέσουμε και τελείωσε το θέμα: όταν μιλάμε για διετές συμβόλαιο έναντι 3.5 εκ. δολλαρίων, εκεί τελειώνουν τα πάντα. Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα περισσότερο.

Οταν σε μία Ελλάδα, που πεινάει και διψάει μαζί, υπάρχει ένας οργανισμός (που αποδεδειγμένα μπαίνει μέσα οικονομικά κάθε χρόνο), που δίνει ένα τέτοιο ποσό, κάθε συζήτηση από κει και πέρα είναι περιττή. Και όχι μόνο δίνει τα 3.5 εκ. δολλάρια στον Φριντέτ. Δίνει πολύ περισσότερα στον άνθρωπο, με τον οποίο ο Αμερικάνος θα συνεργαστεί πιο άμεσα σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο, τον Νικ Καλάθη. Αν κάπου το έχετε χάσει, ο Καλάθης παίρνει στο «τριφύλλι» κάτι πολύ παραπάνω από 2 εκ. δολλάρια ετησίως.

Με λίγα λόγια το δίδυμο Καλάθη-Φριντέτ, στοιχίζει ετησιως κοντά στα 4 εκ. δολλάρια στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Μιλάμε μόνο για τις αμοιβές των παικτών. Για τα λεφτά, που μπαίνουν στις τσέπες τους. Δεν μιλάμε ούτε για εφορίες, ούτε για μανατζερικά, ούτε, ούτε. Το μπάσκετ είναι πολύ ακριβό χόμπι και ευτυχώς για το άθλημα υπάρχουν ακόμη κάποιοι άνθρωποι, που έχουν τρέλα και τα χώνουν κάθε χρόνο.

Τι είπατε; Που είναι η ανακοίνωση για τον Αμερικάνο; Λογικά αύριο θα γίνει, γιατί υπάρχουν κάποια διαδικαστικά θέματα και τίποτα παραπάνω.

Μόλις κλείσει και ο Φριντέτ, από κει και πέρα θα μένει μία προσθήκη στο «2-3» (παίρνουμε ως δεδομένο ότι η φροντ-λάιν έχει κλείσει). Ακούγεται το όνομα του Ρίον Μπράουν, που ήταν στον Προμηθέα, την ίδια ώρα, που ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει κι άλλες περιπτώσεις στα υπόψη του. Αυτή η απόφαση, όμως, θα είναι εύκολη. Η δύσκολη ήταν ο Φριντέτ, ένας παίκτης, που πολλές φορές το έχουμε επισημάνει (όχι γραπτώς, αλλά απο ραδιοφώνου και τηλεόρασης) ότι μας αρέσει πάρα πολύ. Μιλάμε για το αγωνιστικό του στυλ, τον τρόπο, που παίζει.

Και βλέποντας μπροστά μας ένα δίδυμο Καλάθη-Φριντέτ, το μυαλό μου πάει εν πολλοίς στο δίδυμο, που είχε μέχρι πρότινος η ΤΣΣΚΑ με Σέρχι και Ντε Κολό. Αυτό του Παναθηναϊκού δεν είναι ακριβώς του ίδιου επιπέδου. Αλλά είναι αρκετά κοντά, τουλάχιστον στα δικά μας τα μάτια. Μένει να φανεί και στο γήπεδο, αν και βέβαια η ΤΣΣΚΑ είχε άλλο supporting cast και άλλο θα έχει το «τριφύλλι».

Οπως και να έχει, το δίδυμο αυτό θα είναι από τα κορυφαία της Ευρωλίγκας. Ετσι πιστεύουμε. Ασχέτως του τι θα πετύχει στο τέλος ο Παναθηναϊκός, αν και το τι θα κάνει θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από το πως θα λειτουργήσει η δυάδα αυτή και δη πως θα κολλήσει ο Φριντέτ στον Καλάθη. Ο τελευταίος ξέρουμε τι κάνει και τι δεν κάνει. Μένει να δούμε αν ο Αμερικάνος θα μπορέσει να προσαρμοσθεί σε έναν σχεδόν άλλον τρόπο παιχνιδιού, που δεν έχει δοκιμάσει. Εμείς πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρει, αλλά είπαμε: όλα στο παρκέ.

Τόλης Κοτζιάς – sdna.gr

Star Balm