Καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς

0

Μικρό πράγμα μεταξύ μας αυτό το τελευταίο.

 

Απλά επειδή ο άνθρωπος βρίσκεται στη μέση (άθελά του πιστεύω) κι είναι ο τελευταίος που φταίει, θα ήταν προτιμότερο να τον προστάτευαν και για παράδειγμα να του έλεγαν, «coach τη δήλωσή σου για την κλήρωση της Ελλάδας στο Προουμπιακό κάνε την καλύτερα στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ για να μη δώσουμε δικαίωμα και μας πρήξουν» ή ας έκανε μία τοποθέτηση στον λογαριασμό του στο twitter τον οποίο συχνά χρησιμοποιεί..

Ή να μην μας παρουσιάσει σαν κάτι το σπουδαίο ότι συναντήθηκε πρώτα με τα παιδιά του Ολυμπιακού από αυτά του Παναθηναϊκού διότι οι «πράσινοι» διεθνείς βρίσκονταν εκείνο το ΣΚ στην Πάτρα για το ματς κυπέλλου με τον Προμηθέα. Και να ήθελε δηλαδή, δε θα μπορούσε να τους συναντήσει.

Δεν τα σκέφτηκαν, αλλά επαναλαμβάνω… μικρό το κακό.

Ακολούθησε η φωτογραφία των Βουγιούκα και Καλάθη με μία μπλούζα για τον Ολυμπιακό, την Α2 και κόκκινες κότες.

Γνωρίζω τον Ίαν και δεν είναι παιδί που θα προσβάλλει τον αντίπαλο. Ίσα ίσα, το αντίθετο.. Τον Καλάθη δεν τον γνωρίζω, αλλά δεν έχει δώσει δικαίωμα επίσης.

Λάθος τους, αλλά έγινε από «αφέλεια» της στιγμής. Θεωρώ ασόβαρο όμως να μην βλέπεις τι γράφει η μπλούζα που σου δίνει ένας οπαδός να κρατήσεις. Δέχομαι πως δεν έγινε για να προσβάλλουν τον Ολυμπιακό, δε δέχομαι όμως το «δεν είδα τι έγραφε η μπλούζα».

Κλείνουμε με τις δηλώσεις του Γιώργου Βασιλακόπουλου στα «ΝΕΑ». Ο πρόεδρος μου δείχνει μπερδεμένος, δείχνει να βρίσκεται σε σύγχυση. Τον κατανοώ αφού βλέπει να χάνει την προεδρία της ΕΟΚ και δίνει τον δικό του αγώνα να κρατηθεί στη θέση.

Τι σημαίνει, «δεν έγραψαν τα παιδιά την επιστολή»; Εννοεί προφανώς πως τους το επέβαλλαν οι Αγγελόπουλοι. Ουσιαστικά θεωρεί άβουλα όντα τους τρεις παίκτες και ειδικά τους δύο μεγάλους. Θεωρεί πως ο Πρίντεζης που πήγε στην Εθνική στο Eurobasket 2017 με τριών ημερών κόρη δεν έχει βούληση και άποψη…

Τι σημαίνει «θα παίξουν κανονικά τα παιδιά»; Από που απορρέει τέτοια σίγουρα δε μας εξήγησε ο πρόεδρος.

Τι σημαίνει «θα συναντηθώ μαζί τους και θα λυθεί το θέμα»; Ξέρει αν αυτοί επιθυμούν να συναντηθούν μαζί του, τους ρώτησε;

Εδώ και ένα μήνα περίπου ο κ. Βασιλακόπουλος παραχωρεί συνεχώς συνεντεύξεις, κάνει δηλώσεις, ακολουθώντας δηλαδή μία εντελώς διαφορετική τακτική από αυτή που μας είχε συνηθίσει τόσα χρόνια.

Αναρωτιέμαι γιατί;

Εν τω μεταξύ όσο πιο πολύ μιλάς τόσο πιο εύκολο είναι να εκτεθείς.Πώς το έλεγε εκείνη διαφήμιση τσίχλας (νομίζω), «καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς».

Και δεν αναφέρομαι μόνο στον Βασιλακόπουλο, αλλά σε όλον τον κόσμο. Σε Ολυμπιακό, σε Παναθηναϊκό, σε παίκτες, σε παράγοντες. Πολύ περισσότερο σε μας τους δημοσιογράφους που άλλα μπορεί να γράφαμε πριν 10 χρόνια και άλλα να γράφουμε τώρα για το ίδιο ακριβώς γεγονός ή… μετά από 10 μέρες.

Πάμε και λίγο στα του παιχνιδιού της Παρασκευής…

Οι «πράσινοι» είναι ξεκάθαρα το φαβορί της συνάντησης. Όχι μόνο γιατί θα παίξουν με τον δικό τους κόσμο δίπλα, αλλά γιατί έχουν και καλύτερο momentum προερχόμενοι από 5 νίκες στα 6 τελευταία παιχνίδια τους. Επίσης η αλλαγή προπονητή λειτούργησε ευεργετικά τόσο στην ψυχολογία όσο και στο παρκέ.

Δε νομίζω πάντως πως θα δούμε «20άρες» ή «35+» όπως αρκετοί πιστεύουν στο twitter και στο Instagram.

Ο Ολυμπιακός θα πάει στο ΟΑΚΑ χωρίς την πίεση του αποτελέσματος και νομίζω πως θα εξελιχθεί σε παράγοντα, το γεγονός πως οι περισσότεροι ξένοι δεν έχουν ιδέα από την κόντρα των δύο ομάδων.

Αυτό είτε θα αποβεί θετικό για τον Ολυμπιακό και η άγνοια κινδύνου θα προσφέρει πράγματα στους «ερυθρόλευκους», είτε θα αποβεί αρνητικό από τον φόβο και το άγχος που ενδεχομένως να τους κυριεύσει.

Προσωπικά για να κοντράρει ο Ολυμπιακός τον Παναθηναϊκό στο συγκεκριμένο παιχνίδι, χρειάζεται έναν παίκτη που θα εμφανιστεί από το πουθενά. Πως ήταν πέρυσι ο Τίμα για παράδειγμα.

Θεωρώ πως ο Κέβιν Πάντερ συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να εξελιχθεί στον «Από μηχανής Θεό» του Ολυμπιακού. Του ταιριάζει του Αμερικανού στην επίθεση ο αντίπαλος.

ΥΓ: Επανάληψη. Ο τελευταίος που φταίει είναι ο Πιτίνο. Ο πρώτος που φταίει είναι ο πρόεδρος της ΕΟΚ και οι χειρισμοί του. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός βρίσκονται κάπου στη μέση.

ΥΓ 2: Υπάρχουν πολλοί ευτυχισμένοι άνθρωποι γύρω μας. Εχουν λυμένα όλα τα προβλήματά τους και ασχολούνται συνέχεια με έναν αγώνα μπάσκετ και με δύο ομάδες. Τους ζηλεύω.

ΥΓ 3: Η ΕΟΚ τερμάτισε τη συνεργασία της με τον Παναγιώτη Γιαννάκη από την Εθνική γιατί ήταν προπονητής του Ολυμπιακού. Για κανέναν άλλο λόγο. Τελεία.

 

Star Balm
Green Bungalow