Και τώρα… Μινσκ!

0

Ναι, το ξέρω πως είναι νωρίς για να μιλάμε για το παιχνίδι της Πετρολίνα ΑΕΚ με την Τσμόκι Μινσκ, καθώς προέχει το παιχνίδι πρωταθλήματος με την Αναγέννηση Γερμασόγειας, αλλά αυτό ισχύει κυρίως για τους παίχτες και τους προπονητές. Το δικό μας μυαλό είναι (από τη νύχτα της Τετάρτης κι όλας) στη Λευκορωσία για τον πολύ κρίσιμο αγώνα πρόκρισης που θα δώσει η ομάδα της Λάρνακας.

 

Μπορεί να μην ήταν στα σχέδια της ΑΕΚ μια τέτοια πορεία στην Ευρώπη από την αρχή της χρονιάς, αλλά εδώ ισχύει ο κανόνας «τρώγοντας έρχεται η όρεξη». Έτσι, παρακολουθώντας τις εμφανίσεις και τις νίκες που έκανε, καταλάβαμε όλοι ότι υπάρχει η δυνατότητα για να προχωρήσει. Με αυτό το σκεπτικό, το παιχνίδι στο Μινσκ το αντιστοιχούμε όλοι με το παιχνίδι που είχε γίνει στο Κόσοβο απέναντι στην Πρίστινα.

Όταν μια ομάδα, παρά τις ατυχίες της λόγο τραυματισμών, παλεύει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για τη νίκη, απέναντι σε έναν πανίσχυρο αντίπαλο όπως είναι η Βαρέζε και τελικά βλέπεις πως χρειάζεται το χεράκι της διαιτησίας για να την ωθήσει στην ήττα, τότε δεν μπορείς παρά να μην νιώθεις περήφανος για αυτήν. Και όταν αυτή η ομάδα αποτελείται από κύπριους καλαθοσφαιριστές, η περηφάνεια είναι λίγο ακόμα μεγαλύτερη.

Η ήττα στην έδρα της Βαρέζε δεν κόστισε και τόσο, καθώς θεωρείται από τις ήττες «εντός προγράμματος». Αυτό που κόστισε ήταν η παράλληλη νίκη της Τσμόκι μέσα στην Αυστρία, εκεί που η ΑΕΚ έχασε. Και όσο φέρνουμε στο μυαλό μας εκείνη την ήττα της πρώτης αγωνιστικής του ομίλου, μας πονάει όλο και περισσότερο. Θυμίζουμε πως η ΑΕΚ ήταν μπροστά στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, δημιουργώντας μάλιστα και διψήφιες διαφορές. Όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα της Λάρνακας έπαθε black out και επέτρεψε στην Αυστριακή Γκούσινγκ να πάρει τη νίκη. Αν δεν είχε συμβεί αυτό, σήμερα η ΑΕΚ θα βρισκόταν στον επόμενο γύρο, χωρίς να χρειαστεί καν να ανησυχεί για τα παιχνίδια σε Βαρέζε και Μινσκ.

Αυτό όμως είναι ένα στοιχείο που θα πρέπει να πεισμώσει τους παίχτες της ΑΕΚ, οι οποίοι έδειξαν πως έχουν όλα τα φόντα για να πάρουν την πρόκριση. Στόχος στο Μινσκ δεν είναι η διαφύλαξη της διαφοράς των 5 πόντων. Ο στόχος στο Μινσκ είναι μόνο η νίκη!

Αντώνης Κατσαρός