Κεραυνός: η αρχή της νέας του αυτοκρατορίας

0

Κάθε αυτοκρατορία χτίζεται μέσα από ένα κράμα οράματος, γερών βάσεων, ρίσκου, συγκυριών αλλά και… τύχης. Στην περίπτωση μας θ’ασχοληθούμε με τον Κεραυνό Στροβόλου καθώς και τα σημάδια που δείχνουν πως η ομάδα του Πάρη Παπαέλληνα βαδίζει στο χτίσιμο μιας δυναστείας στο Κυπριακό μπάσκετ. Ο Νεοκλής Θεοχαρίδης αναλύει…

 

Μετά την κατάκτηση του περσινού νταμπλ, με το 2ο πρωτάθλημα σε 3 χρόνια ο Κεραυνός με σωστές και μεθοδευμένες κινήσεις φαίνεται ότι βαδίζει στο κτίσιμο μιας δυναστείας στο Κυπριακό πρωτάθλημα.

Έχοντας στο τιμόνι για 5ο συνεχόμενο χρόνο τον αρχιτέκτονα των επιτυχιών Χριστόφορο Λειβαδιώτη η ομάδα του Στροβόλου ακολουθεί την πετυχημένη συνταγή κρατώντας για ακόμη μια χρονιά το βασικό κορμό της ομάδας και προσθέτει 1-2 παίκτες εκεί που αντιμετωπίζονται αδυναμίες.

Αυτό είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες που κάθε χρόνο σχεδόν αλλάζουν ολόκληρο το ρόστερ και είναι πολύ δύσκολο γι’αυτούς να αποκτήσουν ομοιογένεια σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ακόμα ένα πλεονέκτημα του Κεραυνού έχει να κάνει με την πλειάδα Κύπριων ποιοτικών παικτών. Πέραν των Νίκου Στυλιανού, Άρη Κορωνίδη, Σάιμον Μιχαήλ, Γιώργου Θεοχαρίδη, Ραφαήλ Ελευθερίου (και φυσικά του Κινγκ που αγωνίζεται σαν Κύπριος) σε αυτούς θα προστεθεί και ο Παναγιώτης Μάρκου που μετά από μία γεμάτη σεζόν στην ΕΝΠ επιστρέφει έτοιμος να διεκδικήσει τα λεπτά που του αναλογούν.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πως μετά τις ανακατατάξεις στην ΑΕΚ, τα μικροπροβλήματα στον ΑΠΟΕΛ, με τις ομάδες της Λεμεσού να δείχνουν έτοιμες για το επόμενο βήμα αλλά στο παρόν στάδιο να βρίσκονται ακόμη ένα σκαλί κάτω η ομάδα του Στροβόλου ξεκινά από μία πολύ διαφορετική αφετηρία σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες. Έχει την άνεση και το know-how, σοβαρές βάσεις, χημεία και πάνω απ’όλα διοικητική σταθερότητα. Μπορεί να είναι ακόμη πολύ νωρίς όμως οι νταμπλούχοι ετοιμάζονται για το κτίσιμο μιας Αυτοκρατορίας…