Κωστάς Εγγλεζος – Τραυματισμοί στις αναπτυξιακές ηλικίες

0

Αρκεί κανείς να επισκεφθεί οποιοδήποτε κέντρο φυσικοθεραπείας ώστε να διαπιστώσει την έκταση του προβλήματος που αφορά στη συχνότητα τραυματισμών στις αναπτυξιακές ηλικίες.

Πιο ανυσηχητικό όμως είναι το πολύ υψηλό ποσοστό υποτροπών σε αυτούς τους τραυματισμούς. Από αυτό φαίνεται ολοένα και περισσότερο η ανάγκη αντιμετώπισης των Ακαδημιών με μια πιο επαγγελματική προσέγγιση.

 

Αν δεχθούμε ότι η μόνιμη παρουσία Ιατρού κατά τις προπονήσεις είναι αδύνατη(οικονομικά ασύμφωρη) τότε ας επιλέξουμε προσεχτικά προπονητές με επιστημονική κατάρτιση.

Αυτό σε συνδιασμό με τη συνεχή απόκτηση εμπειρίας και την εξειδίκευση στις μικρές ηλικίες πιστεύω θα αποτελέσει το αποτελεσματικότερο προληπτικό μέτρο για αντιμετώπιση του προβλήματος. Ο προπονητής ΠΡΙΝ από την προπόνηση θα πρέπει να ελέγξει αν το παιδί εφοδιάσθηκε με το σωστό εξοπλισμό,αν το δάπεδο είναι ασφαλές και αν το αθλητικό υλικό που θα χρησιμοποιηθεί βρείσκεται στο σωστό σημείο στο γήπεδο.ΚΑΤΑ την προπόνηση θα πρέπει να ακολουθείται το πλάνο χωρίς αποκλίσεις από τη διάρκεια,τη συχνότητα και την ένταση των ασκήσεων , να δίνεται προτεραιότητα στην τελειοποίηση της τεχνικής ,καθώς και ανάπτυξη των συναρμοστικών ικανοτήτων.

Η σωστή προθέρμανση στο ξεκίνημα και η σχολαστική αποθεραπεία στο τέλος θα πρέπει να εκτελούνται με ευλάβια καθημερινά. Το Cyprusbasket.net θα συνεχίσει να δημοσιεύει αναπτυξιακά θέματα λαμβάνοντας υπ’όψην εισηγήσεις,προβληματισμούς,και παρατηρήσεις όλων όσοι επιθυμείτε να επικοινωνίσετε.

Κωστάς Εγγλεζος