Κυπριακή καλαθόσφαιρα και Ευρώπη: Να παλέψουμε με τα όνειρα που μας τρομάζουν!

0

Η κυπριακή καλαθόσφαιρα βρίσκεται κατά την άποψη σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο που πρέπει όλοι να το ξεπεράσουμε και να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προόδου. Με αφορμή τις αναμετρήσεις του Κεραυνού θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις. Θεωρώ πως τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο μας αρκεί μια καλή πορεία και μια καλή εμφάνιση παρά μια πρόκριση ή μια διάκριση.

 

Δεν πετάω στα σύννεφα και δεν θεωρώ πως θα μπορούσαμε να παίξουμε αυτή τη στιγμή σε διοργανώσεις όπως το Eurocup που αποτελεί τον προθάλαμο της Ευρωλίγκας. Παρόλα αυτά, πιστεύω πως τα όρια μας είναι λίγο πιο μακριά από αυτά που πιστεύουμε όλοι εδώ στο νησί μας. Πρέπει να τολμήσουμε και να πιστέψουμε πως μπορούμε να περάσουμε ομάδες του επιπέδου της Λιετκαμπέλις για παράδειγμα.

Δε νομίζω πως πρέπει να θεωρούμε επιτυχία τον τιμητικό αποκλεισμό ή το διπλό στη Λιθουανία καθώς ο Κεραυνός απέδειξε πως είναι τουλάχιστον ισοδύναμος με αυτούς. Νομίζω πως ήρθε η στιγμή να βγούμε από αυτόν το λαβύρινθο και να ανοίξουμε ξανά τους ορίζοντες μας. Να ανταγωνιστούμε καλύτερες ομάδες και να δούμε μπάσκετ άλλου επιπέδου στα γήπεδα μας.

Με τον Κεραυνό έχω την αίσθηση πως χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία να δούμε παιχνίδια που θα γέμιζαν το γήπεδο για τους ομίλους του Basketball Champions League. Άρα, η άποψη μου είναι πως δεν πρέπει να δηλώνουμε ευχαριστημένοι από τον αποκλεισμό ή τη νίκη που δεν αρκούσε παρά να δούμε πως στην προκειμένη περίπτωση ο Κεραυνός έδειξε πως έχει ανέβει επίπεδο. Την επόμενη φορά όμως ήλθε η ώρα να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα που θα συνοδευτεί από την πρόκριση.

Οφείλουμε να βάλουμε ξανά ψηλότερους και εφικτούς στόχους και να ορθώσουμε το ανάστημα μας. Αυτό το μήνυμα θέλω να περάσω και αυτό είναι που τονίζουμε καθημερινά μέσα από το Cyprusbasket. Όσοι αγαπάμε την καλαθόσφαιρα οφείλουμε να της ανοίξουμε τους ορίζοντες και να μην πανηγυρίζουμε για τιμητικούς αποκλεισμούς παρά για προκρίσεις. Να κρατάμε τα θετικά στοιχεία μεν αλλά να βάζουμε υψηλότερους στόχους δε. Μόνο έτσι θα έρθει ξανά ο κόσμος στα γήπεδα και θα ταυτιστεί με τις ομάδες και τους παίκτες μας.

 

Εν τέλει, παραπέμπουμε σε δυο πρόσφατες μας αναρτήσεις, που είχαν να κάνουν με τη γενικότερη προσπάθεια του Κεραυνού, απέναντι στη Λιετκαμπέλις:

http://www.cyprusbasket.net/portal/cheirokrotima-ston-eyropaio-erythrokitrino-i-synecheia-sto-fiba-europe-cup/

http://www.cyprusbasket.net/portal/mporeis-na-chaneis-alla-ochi-na-ta-paratas/

Με εκτίμηση,

Νεοκλής Θεοχαρίδης