Μανατζερική εταιρεία διεκδικεί 100.000.000 δολάρια από τον Ζάιον για… παραβίαση συμφωνίας!

0

Ο Ζάιον Ουίλιαμσον έχει… μπλεξίματα με μάνατζερ πριν καν αρχίσει η καριέρα του στο ΝΒΑ, αφού ένα γραφείο, με το οποίο ο ίδιος διέκοψε ένα 5ετές συμβόλαιο, του ζητά 100 εκατομμύρια δολάρια για ζημίες λόγω παραβίασης της συμφωνίας.

 

Ο νέος σούπερ σταρ των Νιου Όρλινς Πέλικανς, είχε υπογράψει με την εταιρεία Prime Sports Marketing από τη Βόρεια Καρολάινα, προκειμένου να τον εκπροσωπεί και να έχει τα δικαιώματα της εικόνας του. Η συμφωνία επιτεύχθηκε 5 μέρες, αφού δήλωσε συμμετοχή στο draft του ΝΒΑ, αλλά λίγο καιρό αργότερα ο Ζάιον διέκοψε τη συμφωνία, για να υπογράψει με την CAA Sports.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το ESPN, η εταιρεία προειδοποίησε τον Ουίλιαμσον, ότι αν διέκοπτε τη συνεργασία τους, τότε θα έκανε αγωγή ζητώντας 100 εκατομμύρια δολάρια για ζημίες από την παραβίαση της συμφωνίας, καθώς υπήρχε όρος στο συμβόλαιο, που έλεγε πως δεν μπορούσε να διακοπεί με κανέναν τρόπο για μια πενταετία. Αυτό, βέβαια, δεν αποφεύχθηκε και η πλευρά του παίκτη πέρασε στην αντεπίθεση.

Ο ίδιος απάντησε με αγωγή απέναντι στην εταιρεία, αλλά και την πρόεδρό της, Τζίνα Φορντ. Σε αυτήν, ισχυρίζεται πως το γραφείο δεν είχε την έγκριση της Ένωσης Παικτών του ΝΒΑ ούτε ήταν εγγεγραμμένο στην Πολιτεία της Βόρειας Καρολάινα. Το τελευταίο είναι σημαντικό στοιχείο, αφού υπάρχουν Πολιτείες των ΗΠΑ, όπου οι μάνατζερ είναι υποχρεωμένοι να είναι εγγεγραμένοι, ώστε να είναι νόμιμοι.

Η υπόθεση προχωρά στη Δικαιοσύνη και θα φανεί, αν ο πιο διάσημος φετινός rookie κερδίσει. Πάντως, θα έπρεπε να ξέρει πού βάζει την υπογραφή του…

Πηγή: sdna.gr