Μea culpa από το «Φως» για Μπλατ (pic)

0

Η εφημερίδα «Φως των Σπορ» αναγνώρισε το λάθος της για το ατυχές πρωτοσέλιδο με τον πεσμένο Ντέιβιντ Μπλατ, λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη του προβλήματος υγείας που ταλαιπωρεί τον προπονητή του Ολυμπιακού.

 

H θεσινή (19/8) ημέρα είχε ξεχωριστή σημειολογία και αυτό οφείλεται εν πολλοίς στον Ντέιβιντ Μπλατ. Ο Αμερικανοϊσραηλινός τεχνικός δημοσιοποίησε με ανοικτή επιστολή πως πάσχει από Πρωτοπαθή Προϊούσα Πολλαπλή Σκλήρυνση, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να εμπνεύσει όσους αντιμετωπίζουν παρόμοια ή και σοβαρότερα προβλήματα υγείας. Σύσσωμη η μπασκετική κοινότητα εξέφρασε την στήριξη και την αλληλεγγύη της στον Ντέιβιντ Μπλατ, με την εφημερίδα «Φως» να μην αποτελεί εξαίρεση και να προβαίνει μάλιστα σε συγκεκριμένη παραδοχή.

Μετά το εκτός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Κάουνας με την Ζαλγκίρις την περσινή Euroleague, το «Φως» είχε στο πρωτοσέλιδο τον πεσμένο στο παρκέ Ντέιβιντ Μπλατ, με τίτλο την λέξη «Καθίζηση», σε παρομοίωση της αγωνιστικής πτώσης του Ολυμπιακού στο δεύτερο μέρος εκείνης της αναμέτρησης στην Λιθουανία.

Την αμέσως επόμενη ημέρα, η εφημερίδα προέβη σε δήλωση συγνώμης για το πρωτοσέλιδο αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Το “ΦΩΣ” με την ευθύνη της δημοσιογραφικής του οντότητας θεωρεί ότι οφείλει μία συγγνώμη στον Ντέιβιντ Μπλατ στην περίπτωση που τον προσέβαλε με το χθεσινό πρωτοσέλιδο. Η επιλογή της επίμαχης φωτογραφίας έγινε καθαρά για σημειολογικούς λόγους και δεν είχε σκοπό να χλευάσει τον προπονητή του Ολυμπιακού», 

Λαμβάνοντας υπόψιν την κατάσταση της υγείας του 60χρονου προπονητή και τις σημερινές περιστάσεις μετά την επιστολή, το «Φως» αναγνώρισε εκ νέου την αστοχία της επιλογής του, γράφοντας στο σημερινό του πρωτοσέλιδο: «Το μήνυμα του Ντέιβιντ Μπλατ, θαρραλέο και συγκινητικό, αντιπροσωπεύει απόλυτα έναν άνθρωπο που έμαθε να δίνει τους αγώνες του. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, με τη στάση του στο σοβαρό πρόβλημα υγείας που μόλις ανακοίνωσε, δίνει ένα μάθημα σε όλους ομας – μάθημα αισιοδοξίας και γενναιότητας. Οφείλουμε επίσης να παραδεχτούμε πως η ζωή με τη σκληρή ειρωνεία της μπορεί, εκ των υστέρων, να μετατρέψει ένα σχόλιο καθαρά σημειολογικό σε πραγματική αστοχία. Η εφημερίδα μας τού εύχεται την πιο ευοίωνη εξέλιξη σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Green Bungalow