Μια… “Κυρία” έρχεται απ’το χθες!

0

Ένα απόκομμα εφημερίδας και μια φωτογραφία-ρετρό (που χρονολογείται πίσω στο 1970) ήταν αρκετή για να ξυπνήσει γλυκιές μνήμες στους παλαιότερους ή να χρησιμοποιηθεί διδακτικά για τους νεότερους.

 

Δε μπορεί άλλωστε να είναι σύμπτωση ότι η εξεύρεση του αποκόμματος συνέπεσε με την επαναδραστηριοποίηση της Ανδρικής ομάδας καλαθόσφαιρας της “Μεγάλης Κυρίας” του Κυπριακού Αθλητισμού, Ανόρθωσης Αμμοχώστου.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία είχε επαναδημοσιευθεί το 1986 γεμίζοντας νοσταλγία και αναμνήσεις στον διασκορπισμένο κόσμο της ομάδας της Αμμοχώστου. Τραβήχθηκε τη σεζόν 1969-70 και απεικονίζει την Ανδρική ομάδα μπάσκετ της Ανόρθωσης στο ιδιόκτητο της γήπεδο (που είναι εδώ και 45 χρόνια τουρκοκρατούμενο) στην Αμμόχωστο.

Στην πρώτη σειρά από αριστερά διακρίνονται οι : Α.Γαλατόπουλος (προπονητής), Ροδοσθένους, Χριστάκης Αναστασίου, Σπύρος Καραολής, Δήμος Πέτεβης και Κώστας Παρασκευάς (έφορος). Στη δεύτερη σειρά οι Σέργης Σεργίου (που όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο απόκομμα σαν “αδικοχαμένος φίλος” ο οποίος διετέλεσε και ποδοσφαιριστής του ΑΣΙΛ Λύσης), Γιώργος Βασιλείου, Άντρος Γεωργιάδης και Αιμίλιος Πρασκέλλης.

Τώρα σχεδόν μισό αιώνα μετά το ιστορικό σωματείο της Αμμοχώστου συνεχίζει τα σταθερά του βήματα με την επαναδραστηριοποίηση όλων των τμημάτων στην καλαθόσφαιρα. Μια ομάδα, με σπουδαία ιστορία και τεράστιο κόσμο έρχεται να… “ταρακουνήσει” τα λιμνάζοντα νερά του Κυπριακού μπάσκετ. Μια “Κυρία” έρχεται απ’το χθες λοιπόν, με το “αύριο” να διαφαίνεται ευοίωνο για τους γαλανόλευκους της Αμμοχώστου που ετοιμάζονται για πολλοστή φορά -σαν άλλος μυθικός Φοίνικας- ν’αναγεννηθούν μέσα από τις στάχτες τους…

Green Bungalow